Vācijas vides aktīvistu organizācija iesūdz tiesā valdību par klimata mērķu neievērošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Vācijas vides aktīvistu organizācija otrdien iesūdzējusi tiesā valdību par klimata mērķu neievērošanu.

Valdībai pēc tam, kad tā 2021.gadā neizpildīja mērķus siltumnīcefekta izraisošo gāzu emisijas samazināšanai transporta sektorā un celtniecībā, vajadzēja pēc iespējas ātrāk vienoties par efektīviem pasākumiem, lai atgrieztos pie šo mērķu izpildes, taču amatpersonas to nav izdarījušas likumā noteiktajā laikā, paziņoja Vācijas vides un dabas aizsardzības federācija (BUND).

Organizācija norādīja, ka nevar stāvēt malā, kamēr valdība ignorē pati savus mērķus, kas izvirzīti cīņā ar globālo sasilšanu.

Ja Vācijas kanclera Olafa Šolca valdība nav politiski spējīga to izdarīt vai arī nevēlas to darīt, tā ir jāpiespiež tiesiskā ceļā, uzskata organizācija.

2021.gadā Vācijas transporta sektors pārkāpa savu oglekļa emisijas mērķi par 3,1 miljonu tonnu, bet celtniecības sektors - par 2,5 miljoniem tonnu, liecina BUND rīcībā esošie dati.

2022.gada jūlijā amatpersonas prezentēja plānu, kā samazināt oglekļa emisiju abos sektoros straujāk, bet valdības ekspertu komisija kritizēja šos ierosinājumus kā nepietiekamus.

Pieņemot vēsturisku lēmumu, Vācijas konstitucionālā tiesa 2021.gadā secināja, ka valdības klimata plāni ir nepietiekami un uzliek netaisnīgu slogu nākamajām paaudzēm.

Reaģējot uz tiesas lēmumu, valdība, ko toreiz vadīja kanclere Angela Merkele, noteica tuvākus termiņus emisijas samazināšanai un ieplānoja sasniegt oglekļa neitralitāti līdz 2045.gadam.

2022.gadā Vācija nesasniedza savu mērķi oglekļa emisijas samazināšanā, atpaliekot kopumā par aptuveni pieciem miljoniem tonnu, ziņoja domnīca "Agora Energiewende".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu