Laima Vaikule: Mans dzīves moto ir nemelot (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/ LETA

Latviešu dziedātāja Laima Vaikule nupat klausītājus priecēja ar koncertu Izraēlā, Telavivā, bet tā priekšvakarā sniedza interviju raidījumam "Kulturnik", kurā stāstīja par drosmi un taisnīgumu.

Raidījuma vadītāja dziedātājai jautāja par viņas drosmi neklusēt. Kā zināms, Vaikule pērnā gada vasarā ar cēlu žestu - koncerta laikā uznesot uz skatuves Ukrainas karogu, parādīja, kurā pusē nostājusies šajā brutālajā karā.

"Taisnīgums ir ļoti svarīga lieta. Ja nebaidies pateikt to, ko uzskati par godīgu, tad nav nekādu problēmu." Viņa sarunā pieminēja arī savu draudzeni - Krievijas estrādes zvaigzni Allu Pugačovu, kura arī skaidri paudusi savu nostāju kara jautājumā.  "Tā kā mēs ar Allu abas esam dzimušas Auna zīmē, nevaram būt netaisnas. Mēs esam foršas," māksliniece teica.

Vaikule uzsvēra, ka jau sen daudziem nav paticis, ka viņa runā patiesību, tā tas nav tikai šobrīd: "Padomju laikos es vienmēr strīdējos ar māksliniecisko padomi, kas pieņēma programmu. Vienkārši katram ir savs ceļš. Vai esat gatavs savam ceļam, un tas var būt ērkšķains un ne tik gluds.

Mans dzīves moto ir nemelot. Es nemeloju. Tad tas ir viegli. Kad tu nemelo, paiet 20 gadi un tev nav ko prasīt."

Laima Vaikule ir pārliecināta, ka labestība noteikti uzvarēs. "Tā tam vajadzētu būt," viņa saka.

23. februārī Laima Vaikule uzstājās Telavivā, Izraēlā, koncerti paredzēti arī Haifā un Ašdodā. 

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Vaikule pērnā gada 31. jūlijā uzstājās Lietuvas kūrortpilsētā Palangā, kur kopā ar mūziķi Jāni Stībeli uz skatuves iznesa Ukrainas karogu, paužot atbalstu Ukrainai un tās iedzīvotājiem.

Māksliniece ar šo žestu pauda konkrētu viedokli, kurā pusē nostājusies šajā brutālajā karā.

Pagājušajā gadā atkal tika apspriesta dziedātājas veselība, tam par pamatu bija viņas ilgā prombūtne - viņa ar savu dzīvesbiedru pus gadu pavadīja Amerikā. Pērnā gada jūnija sākumā gan dziedātājas pārstāve noliedza Vaikules veselības stāvokļa pasliktināšanos.

Vairāk skaties te!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu