VIDEO Džokoviča tēvs: Lai dzīvo krievi! (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Srdjans Džokovičs
Srdjans Džokovičs Foto: AP/Scanpix

Slavenā serbu tenisista Novaka Džokoviča tēvs Srdjans pēc sava dēla uzvaras "Australian Open" ceturtdaļfinālā pozējis kopā ar Krievijas atbalstītājiem.

Mačā, kurā planētas piektā rakete Džokovičs tikās ar ranga sesto numuru Andreju Rubļovu, serbs uzvarēja ar rezultātu 6-1, 6-2, 6-4.

Pēc spēles plašu ažiotāžu izpelnījās krievu un serbu fani, skandējot saukli "Krievija! Serbija!". Tāpat tika eksponēta arī Krievijas karadarbību atbalstoša simbolika, tai skaitā Krievijas karogs ar kara noziedznieka Vladimira Putina ģīmetni.

Prokremliskajā "YouTube" kanālā "Aussie Cossack" redzami kadri, kuros Serbijas fani pauž atbalstu Krievijai. Šajā video arī dzirdams, ka Džokoviča tēvs Srdjans, kurš pozē kopā ar serbu faniem, pirms došanās prom pasaka frāzi "Živeli rusijani!" ("Lai dzīvo krievi")

Vīrietim, ar kuru Džokovičs vecākais kopā pozēja kamerai, mugurā ir krekls ar Krievijas kara simbolu Z un pazīstamā Krievijas motociklistu kluba "Nakts vilki" logo.

Kā ziņo "Independant", "Nakts vilku" vadītājs Aleksandrs Zaldocanovs ir Krievijas diktatora Vladimira Putina draugs un pērn nonāca Eiropas Savienības sankcionēto personu sarakstā.

Video arī redzams, kā serbu fani skandē dažādus Krieviju atbalstošus saukļus.

Jāatzīmē, ka "Aussie Cossack" kanāla īpašnieks Simeons Boikovs pazīstams kā Kremļa atbalstītājs. Boikovs iepriekš piekāvis 76 gadus vecu vīrieti, kurš piedalījās Sidnejā notikušajā Ukrainas atbalsta gājienā. Pagājušajā nedēļā Austrālijas valdība paziņojusi par Boikova aresta ordera izsniegšanu policijai.

Kā ziņo "Independent", Boikovs šobrīd slēpjas Krievijas konsulātā Austrālijā.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu