FOTO Maija Doveika atgriežas TV ekrānos cietumnieces lomā. Seriāla "Tunelis" trešā sezona ir klāt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Populārā pašmāju "Go3" oriģinālseriāla "Tunelis" trešajā sezonā galvenie varoņi atgriezīsies ieslodzījumā, turklāt seriālā pirmo reizi tiks apskatīta sieviešu cietuma sižeta līnija, ko iedzīvinās arī aktrises Maija Doveika un Iveta Pole.

Seriāla sākumā cīņa par brīvību notika cietuma sienās, bet otrajā sezonā darbība norisinājās ārpus ieslodzījuma vietas. Ilūzijas par brīvības saldo garšu ātri vien izplēnēja – lamatas uz katra soļa, neatlaidīgie likumsargi un sarežģītas savstarpējās attiecības lika jautāt, vai cietuma sienas ir vienīgais, kas seriāla varoņus šķīra no brīvības?

Trešā sezona iesāksies uz bezcerīgas nolemtības nots, jo galvenais varonis Kārlis, ko atveido Andris Bulis, ir atgriezies cietumā un vairs nespēj saskatīt dzīvei jēgu

– brīvība ir zaudēta, bet viņa mīļotā sieviete nogalināta. Lai arī viņš pats alkām pēc brīvības šķiet atmetis ar roku, kāds nepazīstams cilvēks, izmantojot šantāžu un citus paņēmienus, viņu piespiež ķerties pie jauna bēgšanas plāna, lai palīdzētu izbēgt kādam citam cietumniekam. Kārlim tiek apsolīta aizsardzība un ilgi kārotā brīvība.

Seriāla "Tunelis" treileris

"Seriālā, kurā iepriekšējās sezonās esam sekojuši līdzi tieši vīriešu dzīvēm un tam, kā tiem veicas gan cietumā, gan ārpus tā, beidzot parādās arī daiļais dzimums.

Šajā sezonā būs iespēja vērot to, kā sieviešu tēli pavada savu dzīvi ieslodzījumā.

Bija īpašs prieks strādāt ar latviešu aktrisēm, kuras iepriekš tik labi nepazinu, bet viņu aktiermeistarība noteikti bija augstākajā līmenī un darbs gāja uz priekšu ļoti viegli," par jauno sezonu pastāstīja režisors Ričardas Vikaitis.

Foto: Seriāla "Tunelis" trešās sezonas aizkulises

Lai bēgšanas plānu varētu īstenot, Kārlis nevar darboties viens, jo cietumam ir arī sieviešu korpuss, kam viņš nevar piekļūt. Viņu saved kopā ar spējīgo un gudro arhitekti Džeinu (Maija Doveika). Sākotnēji viņi viens otram neuzticas, taču nekas cits, kā vien sadarboties, neatliek. Izrādās, ka Džeina šo cietumu ir projektējusi – vai tas palīdzēs īstenot plānu? Un vai viņi varēs justies droši arī tad, ja bēgšanas plāns īstenosies?

"Spēlēt cietumnieci, kura negaidīti zaudē visu un kļūst par nežēlīgas un netaisnas vides ķīlnieci, man likās krietni pievilcīgāk nekā daudzas citas lomas ierastajā seriālu klāstā.

Apzinos arī to, ka uzburt skatītājam pasauli, no kuras mūs šķir šķietams bezdibenis, ir liels risks. Lai mūsu stāsts un personāži nekļūtu par karikatūru vai pasaku, bija svarīga komanda, kas veidos šo stāstu. Lai cik tas dīvaini izklausītos, es izbaudīju šī sarežģītā stāsta tapšanas procesu. Un laikam tikpat dīvaini izklausīsies, ka mana mīļākā filmēšanas lokācija bija tieši Brasas cietums ar savām zilajām sienām un mūriem.

Paļaujos, ka rezultāts būs skatāms, jo filmēšanas procesā režisors nepieļāva aktieriskus un vizuālus melus. Arī es pati ar lielu nepacietību gaidu pirmizrādi," par filmēšanas procesu pārdomās dalījās aktrise Maija Doveika.

Paralēli galvenajai sižeta līnijai seriālu caurvij citas intrigas, jo cietumā valda ambiciozi un egoistiski personāži, kas savu ietekmi nevēlas pazaudēt ne par kādu cenu.

Seriāla iepriekšējās sezonās iepazītos tēlus turpinās atveidot Andris Bulis, Andis Strods, Normunds Laizāns, Ilze Pukinska, Kaspars Gods, Inga Alsiņa-Lasmane, Anna Šteina, Artis Drozdovs un citi aktieri, taču trešās sezonas spraigie notikumi iepazīstinās ar pavisam jauniem tēliem, ko iedzīvinās Maija Doveika, Iveta Pole, Intars Rešetins un Kārlis Freimanis.

Vai atkārtota bēgšana ieslodzītajiem būs pa spēkam? Un vai tam vispār ir jēga? Atbildes uz šiem jautājumiem varēs meklēt nākamās paaudzes televīzijā "Go3" no 31. janvāra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu