"Swedbank" sāks maksāt klientiem procentus arī par uzkrājumu krājrīkā (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
AS "Swedbank" norēķinu karte. Ilustratīvs attēls
AS "Swedbank" norēķinu karte. Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova/LETA

No ceturtdienas "Swedbank" sāks maksāt klientiem procentlikmi 0,3% gadā par uzkrājumiem krājrīkā, pavēstīja bankas pārstāvji.

Turpmāk reizi ceturksnī "Swedbank" klienti, kuri izmanto krājrīku eiro valūtā, saņems procentu maksājumu no bankas kā papildinājumu savam uzkrājumam.

"Swedbank" Privātpersonu pārvaldes vadītāja Karīna Kulberga informē, ka par termiņdepozītiem procentus banka atsāka maksāt jau pirms kāda laika, to likme ir augstāka, jo termiņdepozīts paredz fiksētu noguldījuma termiņu. Savukārt no krājrīka cilvēks naudu var izņemt jebkurā brīdī pēc vajadzības.

Šobrīd krājrīku izmanto vairāk nekā 180 000 "Swedbank" klientu, un tajā uzkrāti virs 460 miljoniem eiro. Gada laikā uzkrājumu apmērs audzis par 35 miljoniem, un ik mēnesi 1700 klientu nolemj pieslēgt krājrīku.

Gan esošajiem, gan jaunajiem "Swedbank" krājrīka lietotājiem par naudas atlikumu krājrīka kontā procenti tiks aprēķināti katras dienas beigās. Savukārt procentus par uzkrājumu banka izmaksās uz krājrīka kontu reizi ceturksnī, automātiski nomaksājot visus nepieciešamos nodokļus. Tas notiks datumā, kas atbilst krājrīka noslēgšanas datumam.

Atšķirībā no termiņdepozīta, naudas izņemšana no krājrīka nav ierobežota - klients var brīvi rīkoties ar savu naudu, bet turpmāk papildus saņemt arī procentus par krājrīka konta atlikumu. Iemaksas krājrīkā klients var veikt pats pēc saviem ieskatiem, kā arī var pieslēgt regulāro maksājumu un kartes maksājumu noapaļošanas funkciju.

Savukārt klasiskajiem termiņdepozītiem procentlikme tika ieviesta jau iepriekš, un decembrī termiņdepozītu likme tika arī pārskatīta. Šobrīd "Swedbank" termiņdepozītu likme ir līdz 0,7% gadā par noguldījumiem eiro valūtā. Savukārt noguldījumiem ASV dolāros tiek piedāvāts līdz 1% gadā.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu