95. reizi nosaukti nominanti ASV Kinoakadēmijas balvām "Oskars"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

ASV Kinoakadēmijas balvas "Oskars" nominācijās šogad dominē fantastikas komēdija "Viss visur vienlaikus" (Everything Everywhere All at Once), kas nominēta balvām kopumā 11 kategorijās.

Amerikāņu zinātniskā fantastikas komēdija, kuras režisori un scenārija autori ir Dens Kvans un Denjels Šeinerts, nominēta balvai arī kategorijā "Labākā filma", kur tā sacentīsies ar Mārtina Makdonas "Inišerinas Banšijas" (The Banshees of Inisherin), Stīvena Spīlberga "Fabelmans" (The Fabelmans), Toda Fīlda biogrāfisko drāmu "Tara" (Tara), Džozefa Kosinska asa sižeta darbu "Top Gun: Maveriks", (Top Gun: Maverick), Deivida Kamerona fantāziju "Avatars: Ūdensceļš" (Avatar: The Way of Water), Baza Lurmena laikmeta eposu "Elviss" (Elvis), Edvarda Bergera veidoto Ē.M. Remarka romāna ekranizāciju "Rietumu frontē bez pārmaiņām" (All Quiet on the Western Front), Sāras Pollijas laikmeta drāmu "Sievietes, kuras runā" (Women Talking) un Rūbena Estlunda ekscentrisko tikumu kritiku "Skumju Trīsstūris" (Triangle of Sadness).

Kategorijā "Labākais aktieris" par "Oskaru" sacentīsies Brendans Freizers par lomu Darena Arofonska drāmā "Valis" (The Whale), Kolins Ferels par tēlojumu "Inišerinas banšijās", Ostins Batlers par lomu filmā "Elviss", Bils Naijs par lomu Olivera Hermanusa filmā "Dzīvošana" (Living) un Pols Meskāls par sniegumu Šarlotes Velsas darbā "Pēc saules" (Aftersun).

Kategorijā "Labākā aktrise" nominēta Ana de Armasa par Merilinas Monro atveidošanu filmā "Blondā" (Blonde), Keita Blanšeta par komponistes un diriģentes Lidijas Taras attēlojumu filmā "Tara" (Tár), Andrea Raisboro par darbu Maikla Morisa drāmā "Leslijai" (To Leslie), Mišela Viljamsa par sniegumu filmā "Fabelmani" un Mišela Jeo par lomu filmā "Viss visur vienlaikus".

Kategorijā "Labākā starptautiskā filma" nominētas "Rietumu frontē bez pārmaiņām" (Vācija), "Argentina, 1985" (Argentīna), "Tuvāk" (Close, Beļģija), "EO" (Polija) un "Klusā meitene" (The Quiet Girl, Īrija).

Kategorijā "Labākais oriģinālscenārijs" sacentīsies "Viss visur vienlaikus", "Inišerinas banšijas", "Fabelmani", "Tara" un "Skumju Trīsstūris".

95. ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšana plānota 12.martā Holivudas teātrī "Dolby".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu