Pāvests Francisks: Būt homoseksuālam nav noziegums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AM113/Shutterstock

Pāvests Francisks intervijā ziņu aģentūrai "The Associated Press" nosodījis "netaisnīgos" likumus, kas par homoseksualitāti atzīst par krimināli sodāmu, raksta "The New York Times". Viņš piebildis, ka Romas katoļu baznīcai būtu jādara vairāk, lai izbeigtu šādu likumdošanu. Pāvests arī teicis, ka bīskapiem būtu laipni jāuzņem LGBTQ cilvēkus baznīcā, īpaši valstīs, kur pastāv šādi likumi.

"Būt homoseksuālam nav noziegums," intervijā sacīja Francisks, piebilstot, ka Dievs mīl visus savus bērnus tieši tādus, kādi viņi ir. Francisks aicināja visas valstis, kurās homoseksualitāte ir krimināli sodāma, atcelt šos likumus.

67 pasaules valstīs homoseksualitāte ir krimināli sodāms noziegums, vairāk nekā 10 balstīs par to tiek piespriests nāvessods.

"Tas ir nepareizi. Tas ir ļoti nepareizi. Es nedomāju, ka kādu tāpēc vajadzētu diskriminēt," teica pāvests.

Francisks teica, ka attiecībā uz homoseksualitāti ir jānošķir grēks un noziegums. "Pirmkārt, atšķirsim grēku no nozieguma," Francisks sacīja.

"Bet grēks ir arī žēlsirdības trūkums vienam pret otru."

Pāvests arī aicināja bīskapus, kuri atbalsta likumus, kas soda vai diskriminē LGBTQ kopienu, iziet "mainīšanās procesu" un tā vietā piemērot "maigumu".

Foto: Luciano Belviso/Shutterstock

Izteikumi par LGBTQ kļuvuši par vienu no pāvesta Franciska darbības pīlāriem. Dažus mēnešus pēc ievēlēšanas 2013. gadā viņš teica slaveno frāzi: "Kas es esmu, lai tiesātu?" attiecībā uz Brazīlijas priesteriem, kuri varētu būt geji. 2020. gadā dokumentālajā filmā viņš atbalstījis civilo savienību starp viendzimuma cilvēkiem. Vatikāns vēlāk paskaidroja, ka pāvests uzskata, ka geju pāri ir pelnījuši civilo aizsardzību, tostarp likumīgas tiesības un veselības aprūpes pabalstus. Tomēr pāvesta izteiktie komentāri nav iezīmējuši nekādas izmaiņas baznīcas doktrīnā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu