Bots/Plūme Pasaules čempionāta sprintā paliek uzreiz aiz goda pjedestāla

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Bots un Roberts Plūme
Mārtiņš Bots un Roberts Plūme Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas kamaniņu divnieks Mārtiņš Bots/Roberts Plūme piektdien, 27. janvārī, kamaniņu sporta pasaules čempionāta sprintā

Uzvaru izcīnīja vācieši Toni Egerts un Saša Benekens, kuri finišēja 26,248 sekundēs.

Viņi par 0,036 sekundēm apsteidza tautiešus Tobiasu Vendlu un Tobiasu Arltu un par 0,069 sekundēm - austriešus Janniku Milleru un Arminu Fraušeru.

Bots/Plūme trasē devās trešie un finišēja 0,123 sekundes aiz uzvarētājiem.

Ševics-Mikeļševics/Krasts trasē devās kā devītie un pēc vairākām sīkām kļūdiņām izcīnīja astoto vietu, uzvarētājiem zaudējot 0,307 sekundes.

Jau ziņots, ka kvalifikācijā divus labākos laikus sasniedza mājinieki, uzvarot Egertam un Benekenam, kuri finišēja 26,195 sekundēs.

Septītajā vietā ierindojās Ševics-Mikeļševics/Krasts (+0,212), bet 13.vietā 20 divnieku vidū - Bots/Plūme (+0,598).

Visās sprinta sacensībās par pasaules čempionāta medaļām cīnīsies 15 ātrākie.

Pasaules kausa sacensības tiešraidē translējot televīzijas kanālam TV6, pasaules čempionāts sprintā turpināsies plkst.14.26 ar sacensībām sieviešu divniekiem, plkst.15.15 - ar sacensībām sievietēm un plkst.16.10 - ar sacensībām vīriešiem.

Sestdien trasē dosies vīriešu un sieviešu ekipāžas, kā arī sieviešu vieninieki, bet svētdien - vīrieši vieniniekos, kā arī tiks aizvadīta komandu stafete.

51.pasaules čempionāts Oberhofā norisināsies jau ceturto reizi. Pirmo reizi tas notika 1973.gadā, pēc tam - 1985. un 2008.gadā.

Sacensībās startēt pieteikušies 143 sportisti - 36 sievietes, 30 vīrieši,

16 sieviešu ekipāžas un 21 vīriešu divnieks no 20 valstīm.

Sieviešu ekipāžu disciplīna pasaules čempionātos norisināsies otro reizi.

Latviju Vācijā pārstāv 17 sportisti, no tiem seši juniori, kuri pēc junioru pasaules kausa sezonas pievienojušies pieaugušo izlasei.

Sieviešu konkurencē par godalgām cīnās Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa, Kendija Aparjode un Frančeska Bona.

Vīriešiem sacensībās startē Kristers Aparjods, Gints Bērziņš un Kaspars Rinks.

Vīriešu ekipāžu sacensībās Latviju pārstāv dueti Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts.

Sieviešu ekipāžu sacensībās Latviju pārstāv trīs dueti - Anda Upīte/Sanija Ozoliņa, Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna un Marta Robežniece/Kitija Bogdanova.

Vācijā notiks arī nākamie divi Pasaules kausa posmi - Altenbergā (no 3. līdz 5.februārim) un Vinterbergā (no 10. līdz 12.februārim). Nedēļu vēlāk astotais posms notiks Šveices trasē Sanktmoricā, bet sezonas noslēgums iecerēts nedēļu vēlāk Vinterbergā, kur sportisti atkārtoti sacentīsies no 24. līdz 26.februārim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu