Interpols meklēšanā izsludina sievieti no Singapūras. Viņa īstenoja komplicētu eksāmenu krāpšanas shēmu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: www.interpol.int

Par sarežģītas eksāmenu krāpniecības shēmas organizēšanu starptautiskā kriminālpolicijas organizācija Interpols ir izsludinājusi meklēšanā kādu sievieti, kas, domājams, aizbēgusi no Singapūras, vēsta britu raidorganizācija BBC.

57 gadus vecā sieviete, kura pazīstama ar iesauku Ponija (Pony), ir bijusī vietējā mācību centra direktore. 

Viņas trīs līdzdalībnieki tikuši arestēti, bet viņa pati, domājams, aizbēgusi no Singapūras. Viņai tika piespriests četru gadu ilgs cietumsods, kas viņai bija jāizcieš jau no pērnā gada septembra, taču viņa nepakļāvās sodam.

Novembrī vietējā policija izdeva aresta rīkojumu, bet pēc mēneša vērsās pie Interpola, lūdzot palīdzību atrast noziedznieci. Interpols izsludinājis sarkano paziņojumu, kas ir lūgums tiesībsargājošām iestādēm visā pasaulē atrast un arestēt kādu personu, kas paveikusi noziegumu.

Ponija kopā ar līdzdalībniekiem 2016. gada oktobrī vairāku dienu garumā palīdzēja studētgribētājiem krāpties trīs augstāko izglītības iestāžu iestājeksāmenos. 

Katrs students par palīdzību krāpties eksāmenā Ponijai samaksāja aptuveni 5,6 tūkstošus eiro un papildus vēl 700 eiro kā pieteikšanās maksu. Taču nauda tika atmaksāta, ja topošais students eksāmenu nenokārtoja. 

Visi studenti bijuši Ķīnas pilsoņi. Eksāmena laikā viņi izmantoja austiņas savas ādas krāsā, bet savus viedtālruņus viņi pielīmēja pie ķermeņa, rūpīgi tos noslēpjot zem drēbēm. Ar telefoniem tika nofilmēti eksāmena papīri, bet atbildes studenti uzzināja pa austiņām.

"Ja es atbildes dzirdēju, tad man bija jāturpina klusēt, ja nedzirdēju, tad man vajadzēja noklepoties," atzina kāds no studentiem.

Shēma tika atklāta, kad eksāmena vadītājs sadzirdēja neparastas skaņas, kas nāca no viena no studentiem. Viņs atzinās, kad tika nopratināts. 

2020. gadā shēmas īstenotāji tika notiesāti par 27 krāpšanas gadījumiem. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu