Ostapenko ievērojams kāpums jaunākajā WTA rangā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AP/Scanpix

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunajā Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā pēc Austrālijas atklātā čempionāta pakāpusies par piecām pozīcijām un ieņem 12.vietu.

Aizvadītajās divās nedēļās norisinājās Austrālijas atklātais čempionāts un sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā Ostapenko pirmo reizi sasniedza ceturtdaļfinālu, kurā piedzīvoja neveiksmi, ar 2-6, 4-6 zaudējot Kazahstānas tenisistei Jeļenai Ribakinai.

Tikmēr astoņas pozīcijas zaudējusi Darja Semeņistaja (256.), bet Daniela Vismane atguvusi piecas vietas (284.). Diāna Marcinkēviča noslīdējusi par piecām pozīcijām zemāk (379.), kamēr Kamila Bartone saglabājusi 626.vietu. Vēl attiecīgi trīs un divu vietu kritumu piedzīvojušas Anna Ozerova (976.) un Margarita Ignatjeva (1292.).

Ranga līdere joprojām ir poliete Iga Švjonteka, kamēr uz otro vietu pakāpusies neitrālā tenisiste Arina Sabaļenka, kura triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā. Pa vienai vietai zaudējušas tunisiete Onsa Žabēra, ASV tenisiste Džesika Pegula un Francijas sportiste Karolīne Garsija, kuras tagad ieņem attiecīgi trešo, ceturto un piekto vietu. Sestā ir Koko Gofa no ASV, septīto pozīciju ieņem grieķiete Marija Sakari, astotā ir neitrālā tenisiste Darja Kasatkina un uz devīto pozīciju pakāpusies šveiciete Belinda Benčiča.

Labāko desmitnieku noslēdz Ribakina, kura pēc Austrālijas atklātā čempionāta pusfināla sasniegšanas pakāpusies par 15 vietām un pirmo reizi spējusi ielauzties WTA ranga pirmajā desmitniekā.

Dubultspēlēs Ostapenko saglabā 11.vietu, kamēr Vismane ir par divām vietām augstāk nekā iepriekš (238.), Marcinkēviča pakāpusies par septiņām pozīcijām (245.), bet Semeņistaja ir par 14 vietām augstāk (275.). Bartone noslīdējusi par 20 pozīcijām (505.), Patrīcija Špaka un Elza Tomase - par četrām pozīcijām (abām dalīta 904.), Denīza Marcinkēviča - par vienu pozīciju (947.), Līga Dekmeijere - par 22 pozīcijām (1207.) un Ignatjeva zaudējusi trīs vietas (1223.), bet Ozerovai padevies vienas pozīcijas kāpums (1359.)

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu