"Visi tāpat zina, ka esmu baltkrieviete..." "Australian Open" čempione par "neitrālās sportistes" statusu (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Arina Sabaļenka
Arina Sabaļenka Foto: AFP/SCANPIX

Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāja dāmu konkurencē Arina Sabaļenka sarunā ar medijiem izteikusies par tenisa turnīros lietoto "neitrālā sportista" apzīmējumu attiecībā uz krievu un baltkrievu tenisistiem.

Piektdien, 28. janvārī. Sabaļenka (WTA 5.) pieveica WTA ranga 25.vietā esošo Ribakinu ar 4-6, 6-3, 6-4.

Kā zināms, krievu un baltkrievu tenisisti WTA un ATP tūres turnīros startē zem neitrālā karoga. Pēc uzvaras "Australian Open" turnīrā Sabaļenka saņēma kausu, uz kura iegravēts tikai viņas vārds un uzvārds, bet ne tautība.

Tādējādi Sabaļenka kļuvusi par pirmo "neitrālo sportisti", kura uzvarējusi kādā "Grand Slam" līmeņa turnīrā. Tenisiste gan to neuztvēra kā kaut ko ievērības cienīgu.

"Manuprāt, visi tāpat zina, ka esmu baltkrieviete. Tas arī viss. Vai šis būs liels notikums manā valstī? Domāju, ka jā. Domāju, ka cilvēki ar mani leposies. Bet es došos atpakaļ uz Maiami, kur dzīvoju," norādīja Sabaļenka.

Pērn plašu uzmanību izpelnījās Vimbldonas "Grand Slam" turnīra organizators sacensībām nepielaist krievu un baltkrievu tenisistus, neskatoties uz to, ka viņi spēlē zem neitrālā karoga.

Šāda Sabaļenkas nostāja "neitrālo sportistu" jautājumā liek uzdot jautājumus par šāda apzīmējuma jēgu, līdz ar to arī krievu un baltkrievu tenisistu dalību tālākos "Grand Slam" turnīros.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu