Oleksandrs Usiks atklājis savus divus galvenos mērķus 2023. gadā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas boksa zvaigzne Oleksandrs Usiks sarunā ar Francijas ziņu aģentūru AFP ieskicējis savus divus galvenos mērķus 2023. gadā.

Pirmais mērķis, protams, ir aizvadīt titulu apvienošanas jeb absolūtā čempiona cīņu pret britu supersmagā svara zvaigzni Taisonu Fjūriju. Iepriekš Fjūrija promotieris Bobs Arums jau ieskicēja, ka ilgi gaidītā titulu apvienošanas cīņa varētu norisināties aprīlī Anglijas Vemblija stadionā.

Runājot par boksa cīņām, Usiks atminējās pērn aizvadīto revanša cīņu pret Entoniju Džošua. Ukraiņu bokseris atklāja, ka viņa cīņu klātienē vērojuši 15 karavīri, kuri karo jau kopš pirmās dienas.

"Viņi ieradās Saūda Arābijā un mani atbalstīja. Mēs viņus uzaicinājām noskatīties cīņu klātienē. Kad cīņas vakarā šos vīrus satiku, jutu, ka daļa Ukrainas armijas bija ar mani. Devītajā raundā es sapratu - ja es tagad kritīšu, tad noplaks arī mūsu dzimtenes aizstāvju gars. Es neboksēju tikai sevis, bet arī visas savas valsts dēļ," sacīja Usiks.

Otrs boksera mērķis ir savākt pietiekami daudz līdzekļu, lai atjaunotu kādu piecstāvu māju Irpiņā. Viņš pats personīgi ir ziedojis 205 tūkstošus eiro, bet kopā ar "United24" labdarības fondu cer savākt atlikušos 125 tūkstošus. Lai gan Usiks konkrēto namu izvēlējies apskatīt nejaušības dēļ, tam ar bokseri ir arī dziļāka saikne.

"Šajā mājā bija mana ļoti laba drauga boksa zāle. Mēs abi kopā bijām nacionālajā komandā un kopā devāmies uz sacensībām. Oleksiju Džunkivski šajā boksa zālē nošāva krievu karavīri," norādīja Usiks.

Bokseris arī atklāja, ka šī nav pirmā reize, kad viņu skar kara postošās sekas. Viņa tēvs divas reizes tika savainots 10 gadus ilgajā PSRS un Afganistānas karā. Kā atklāja Usiks, viņa tēvs atklāti nav runājis par pieredzēto kara laikā, bet pēcāk cīnījies ar dažādām veselības komplikācijām.

"Viņš teica, ka necilvēcīgās lietas, kas notiek kara laikā ir drausmīgas. Un Dievs pasarg, ka kādu dienu man būtu jākaro vai jāpieredz kara šausmas," teica Usiks.

Nobeigumā bokseris vērsās pie krievu tautas: "Kaimiņi [krievi]... Viņi ir slimi un viņus nav iespējams uzrunāt. Viņi man raksta ziņas, ka esmu slikts un man vajadzētu mirt. Slimus cilvēkus ir jāārstē. Lai viņi sevi tur [Krievijā] ārstē paši."

35 gadus vecais Usiks profesionālajā boksā ringā devies 20 cīņās un visās triumfējis, 13 dueļus noslēdzot priekšlaicīgi. Usiks bija absolūtais čempions svara kategorijā līdz 90,2 kilogramiem, bet 2021 gada septembrī atņēma visas četras jostas britam Entonijam Džošua supersmagsvaros. 2022. gada augustā Džošua mēģināja revanšēties, taču tika pieveikts vēl vienu reizi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu