VIDEO Tikt pie jaunas pases vai ID kartes šķiet bezcerīgi. Iedzīvotāji sūdzas par rindām PMLP (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rinda pie PMLP.
Rinda pie PMLP. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kā zināms, no 1. maija visiem Latvijas pilsoņiem obligāta būs ID karte. Tuvojoties šim datumam, iedzīvotāji sūdzas, ka tikt pie jaunā dokumenta šķiet teju neiespējami, jo rindas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) ir ārkārtīgi garas, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu".

Video: Raidījuma "Bez tabu" sižets

Rīdziniece Sintija stāsta, ka jau divas nedēļas katru dienu cenšas attālināti iestāties rindā uz ID kartes noformēšanu ar QTicket aplikācijas palīdzību, taču bez panākumiem. Viņa zvanījusi uz nodaļu, lai pieteiktos, taču tā arī nav sagaidījusi, kad kāds darbinieks paceļ klausuli.

Tāpat Sintija vairākkārt centusies pierakstīties ID kartes noformēšanai pārvaldes mājaslapā, taču brīvu pieraksta laiku līdz marta beigām nav. Ierodoties uz vietas, numuriņu Sintijai tā arī neizdodas saņemt, jo gaidītāju ir pārāk daudz.

Iekšlietu ministra Māra Kučinska padomnieks Andrejs Vaivars skaidro, ka problēma radusies ne pārāk veiksmīgu politisku lēmumu rezultātā, kā arī darba roku trūkuma dēļ.

Šobrīd izsludināts konkurss uz aptuveni 40 vakancēm PMLP un tiekot prognozēts, ka marta beigās vai aprīļa sākumā darbinieki sāks savas darba gaitas, līdz ar ko klientu apkalpošanas kapacitāte augšot.

Lai spētu apkalpot vairāk klientu, PMLP paziņojusi, ka no pirmdienas, 30. janvāra, pagarināts darba laiks trīs galvaspilsētas nodaļās.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu