Una Ulme devusies uz demonstrantu pūļu pārņemto Peru. Vairākkārt saķeras arī ar policiju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: unaulme/ Instagram

Peru turpina pārņemt demonstrantu pūļi, policija aizturējusi jau vairāk nekā 200 cilvēku. Ir iestājies haoss, un tā dēļ tūristu iecienītā senpilsēta Maču Pikču ir slēgta. TV personība, žurnāliste un influencere Una Ulme ar vīru Gati nupat devušies turp un piedzīvo to visu uz savas ādas. Vairākkārt bijusi darīšana arī ar vietējo policiju, šonedēļ raksta izdevums "Privātā Dzīve".

Ceļojot pa Peru, Una un Gatis ar līdzjūtību vērojuši kilometriem garās rindās stāvošās smagās automašīnas ar dārzeņu un augļu kravām.

"Nemiernieki bija bloķējuši valsts nozīmes ceļa posmu Pan America. Tas radīja pilnīgu haosu tuksnesī, kur [..] galamērķi centās sasniegt tūkstošiem automašīnu. Ik pa laikam kāda mašīna iestrēga, tas draudēja ar ilglaicīgu nīkšanu 30 grādu karstumā. Tāpēc atpakaļ nolēmām doties pa vēl ekstrēmāku maršrutu, šķērsojot Andu kalnu pāreju. Jo augstāk braucām, jo skaistāki skati pavērās," atminas Una.

"Ceļā policija mūs apturēja trīs reizes. Pirmajās divās reizēs tā bija vienkārša dokumentu pārbaude, bet trešajā policists gribēja atrast iemeslu, kur piesieties. Aizrādīja par drošības jostām aizmugurē sēdošajiem, ilgi pētīja dokumentus.

Pēc brīža policists sava telefona ekrānā sāka spaidīt ciparus un deva mājienu, ka šis pārkāpums kaut ko maksās. Nelīdzēja nedz mūsu žēlabas, ka esam deviņas stundas ceļā, nedz prasība izsaukt priekšnieku," atklāj Una, kurai pēkšņi ienācis prātā pieminēt konsulātu.

"Tas nostrādāja. Policists sastinga miera stājā, paspieda mūsu šoferim Aināram roku un novēlēja laimīgu ceļu.

Izskatījās, ka esam atklājuši jaunu paroli komunikācijai ar vietējo policiju," pasmaida viņa.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka protesti Peru sākās pēc tam, kad Kongress 7.decembrī nobalsoja par galēji kreisā prezidenta Pedro Kastiljo impīčmentu, ignorējot viņa paziņojumu par Kongresa atlaišanu un ārkārtējā stāvokļa un komandantstundas izsludināšanu. Viņa vietā amatā stājās pirmā viceprezidente Boluarte.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Una Ulme (@unaulme)

Vairāk par Ulmes piedzīvojumiem Peru lasiet izdevuma "Privātā Dzīve" 31. janvāra numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu