Mirusi pirmā Vensdija Adamsa, aktrise Lisa Loringa

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

64 gadu vecumā mirusi aktrise Lisa Loringa, kura vislabāk pazīstama kā pirmā aktrise, kas spēlējusi Vensdiju Adamsu televīzijas komēdijseriālā "Adamsu ģimene", ziņo CNN.

Loringas meita Vanesa Fomberga žurnālam "Variety" apstiprināja, ka viņas māte sestdien mirusi no insulta.

"Viņa aizgāja mierīgi, abām meitām turot viņas roku," pausts Fombergas paziņojumā. Aktrises draudzene Lorija Džeikobsone, ziņojot par viņas nāvi sociālajā tīklā "Facebook", norādījusi, ka

Loringa "pārcietusi smagu insultu, ko izraisījusi smēķēšana un augsts asinsspiediens".

"Viņa atradās pie dzīvības atbalsta sistēmas trīs dienas. Vakar viņas ģimene pieņēma sarežģītu lēmumu to noņemt, un viņa vakar vakarā devās mūžībā," svētdien rakstīja Džeikobsone. "Viņas vārds ir iestrādāts plašajā popkultūras audumā, un mūsu sirdīs vienmēr viņa vienmēr paliks kā Vensdija Adamsa."

Savu līdzjūtību pauduši arī aktrises fani, piemēram, sociālajā platformā "Twitter": "Ardievu Lisai Loringai, kura definēja Vensdijas Adamsas tēlu laikā, kad viņa bija pazīstama tikai kā zīmējums iknedēļas žurnāla komiksā."

Loringa bālo un izteiksmīgajām bizēm rotāto meiteni sāka attēlot 1964. gadā, sešu gadu vecumā un ar nāvi apsēsto varoni spēlēja līdz seriāla beigām divus gadus vēlāk.

1977. gadā viņa parādījās Vensdijas seniores lomā televīzijas filmā "Halovīns ar jauno Adamsu ģimeni" (Halloween with the New Addams Family).

Vensdijas tēla pamatā ir grafiķa Čārlza Adamsa karikatūru sērija žurnālā "The New Yorker", un tas pavēris kinokarjeras ceļu arī citām kinoaktrisēm, tostarp Kristīnai Riči, kura Vensdiju spēlēja 1991. gada filmā "Adamsu ģimene" (The Addams Family, rež. Berijs Zonenfelds) un tās turpinājumā "Adamsu ģimenes dārgumi" (Addams Family Values).

Aktrise Džena Ortega, kura Vensdiju attēlo "Netflix" veidotajā seriālā, Džimija Felona šovā decembrī atzinusi, ka ļoti ciena savas priekšteces darbu un centusies pārņemt dažus no Loringas veiktajiem tēla izstrādes principiem.

Pēc Vensdijas lomas Loringa pievienojās Filisas Dilleras komēdijseriāla "Sauthemptonas Pruiti" (The Pruitts of Southampton, 1966-1967) sastāvam, vēlāk spēlējot seriālos "Kā pasaule griežas" (As the World Turns, 1956-2010), "Meitene no U.N.C.L.E." (The Girl From U.N.C.L.E., 1966-1967) "Sapņu sala" (Fantasy Island, 1977-1984) un "Bārnabijs Džonss" (Barnaby Jones, 1973-1980).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu