VIDEO "ReTV": OCTA cenas pieaugušas vidēji par 20-25%

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Alexfan32/Shutterstock

Pagājušajā gadā Obligātās civiltiesiskās rransportlīdzekļu apdrošināšanas (OCTA) polises cenas pieagušas vidēji par 20- 25%, vēsta "ReTV", atsaucoties uz Latvijas Apdrošinātāju asociāciju. 

To veicinājis izmaksu pieaugums citās nozarēs, taču apdrošinātāji piebilst, OCTA polišu cenas aizvien ir zemākas nekā pirms kovida pandēmijas.

Arī apdrošināšanas nozari ietekmē kopējā situācija valstī. Tā ir atkarīga no pakalpojumu sniedzējiem, kuriem arī pagājušā gadā izmaksas pieauga.

"Ja skatāmies konkrēti uz OCTA, tad galvenie pakalpojumu piegādātāji ir autoservisi ar remontpakalpojumiem, rezerves daļas. Trešais ir medicīna, cilvēku, ja tā var teikt, salāpīšana. Šīs trīs nozares, lietas vai inflācija šajās nozarēs ļoti tieši ietekmē OCTA cenas," stāsta Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins.

Kā piebilst apdrošināšanas kompānijās, polises cena gan nav visiem vienāda. Kā tā veidojas, to ietekmē daudz dažādu faktoru – būtībā atkarībā no katra transportlīdzekļa īpašnieka prognozētā riska un apdrošināšanas vēstures.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu