UFC pārdodas diviem jūtūberiem un cīņas sporta klasiku pārvērš absurdā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
UFC Oktagons
UFC Oktagons Foto: Reuters/ScanPix

UFC parakstījusi sadarbības līgumu ar jūtūberu KSI (Oladžide Oltaundži) un Logana Pola sporta dzērienu "Prime". Tā rezultātā jaunu un absurdu nosaukumu guvis ilggadējs cīņas sporta elements.

UFC 2015. gadā aizliedza cīkstoņiem popularizēt savus individuālos sponsorus. Tā rezultātā monopolizējot visus sponsoru sadarbības līgumus un lielāko daļu naudas, kas nāk tiem līdzi. Toreiz viens no argumentiem bija nevēlēšanās, ka cīkstoņi atgādina NASCAR mašīnas, kuras no vienas vietas ir aplīmētas ar sponsoru uzlīmēm.

Šobrīd UFC ir nonācis pretrunā ar sevi, jo tieši tās oktagons un sponsoru kopums atgādina "NASCAR mašīnu". UFC ir savs oficiālais enerģijas dzēriens, ūdens, alus, tekila, "dzeršanai gatavais" degvīns un pat "aromatizētais viskijs". Tagad oficiālā sporta dzēriena statusā "Bodyarmour" aizstājis Pola un KSI kopīgais projekts "PRIME".

"Sports Business Journal" lēš, ka līguma ilgums ir trīs gadi ar kopējo vērtību "lielos septiņu ciparu skaitļos".

Tā rezultātā ļoti absurds nosaukums ir dots cīņas sporta tik ierastajam "zilajam un sarkanajam stūrim". Ilgus gadus cīņas sportā ar zilo un sarkano krāsu apzīmēti tā oktagona vai ringa stūri, uz kuriem konkrētie cīkstoņi dotas pēc raunda beigām, lai atkoptos un saņemtu padomus no treneriem.

Tagad pat cīkstoņa trenerim būs jāsēž uz īpaša soliņa astoņstūra formā, ko rotās "PRIME" logo. Bet tieši cīkstoņa stūra turpmākais nosaukums ir pats absurdākais - "Sarkanā/zilā "PRIME" hidratācijas atgūšanas stacija" (Angliski - "Red/Blue PRIME hydration recovery station").

Interesanti, vai tiešām par "Oktagona balsi" dēvētais Brūss Bafers pirms cīņām ierastā "Iepazīstinu vispirms - cīnās no zilā stūra..." vietā teiks: "Iepazīstinu vispirms - cīnās no zilās "PRIME" hidratācijas atgūšanas stacijas..."?

Šāds pavērsiens pat pieredzes bagātajam cīņu pieteicējam, visticamāk, būtu pamatīgs mēlesmežģis un pamatīgi sagrautu spriedzi, kas veidojas cīkstoņa pieteikšanas procesā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu