VIDEO ⟩ "Nevaru noskatīties." Jelgavnieki ceļ trauksmi par kādas jaunās māmiņas neapdomīgo rīcību (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Jelgavā acīgi vērotāji ceļ trauksmi par kādu jauno māmiņu, kura kulbas ratos jaundzimušo krata pārāk spēcīgi, ziņo raidījums "Bez tabu".

Ratu kratīšanu pavada skaļa jaundzimušā raudāšana. Aculiecinieki raidījumam atklāj, ka mammu lūguši ratus šādi nekratīt, tomēr acīmredzami ieteikums nav ņemts vērā. Šāda rīcība atkārtojoties regulāri, apkārtnē dzīvojošie stāsta, ka līdzīgi rīkojas arī bērna tēvs.

Bērnu slimnīcas neiroloģijas un neiroķirurģijas klīnikas virsārsts Basels Jakubs Vahbe saka: "Šāda kratīšana ir briesmīga, nevaru noskatīties, uz ķermeņa pat paceļas matiņi. Tas ir tāpat, kad bārmenis ar "šeikeri" krata dzērienu ar ledu. Tāpat arī smadzenes – atsitas pret galvaskausa priekšpusi un aizmuguri.

Šāda rīcība var novest pie tā saucamā kratītā bērna sindroma, tas ir bīstami veselībai un dzīvībai.

Mums ir bijis gadījums, kad ome ieteikusi nemierīgu bērnu kārtīgi sakratīt. Izrādās, ka bērns zaudē samaņu, jo smadzenēm bija pamatīgs sitiens. Viņu nācās operēt."

Slimnīcas speciālisti lūdz bērnus, īpaši jaunākus par diviem gadiem, nekādā gadījumā nekratīt. Pat ja bērns ratos pēc kratīšanas it kā aizmieg, iespējams, viņš vienkārši atslēdzas.

Raidījums ziņo, ka Bāriņtiesas pārstāve sievieti atradusi un izstāstījusi par savām, kā arī apkārtējo bažām.

Plašāk "Bez tabu" sižetā:

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu