Brazīlija plāno okeānā pamest savu lielāko karakuģi. Tas būtu viens no lielākajiem atkritumiem (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Brazīlijas lielākais karakuģis "Sao Paulo A12".
Brazīlijas lielākais karakuģis "Sao Paulo A12". Foto: @CavasShips/Twitter.com

Brazīlija plāno starptautiskajos ūdeņos pamest savu lielāko karakuģi "São Paulo A12". Kuģis bija ceļā uz Turciju, lai to izjauktu un nodotu metāllūžņos, taču tam tika liegta ieceļošana, vēsta medijs "Insider".

Tiek pieļauts, ka kuģis satur azbestu. Brazīlijas armija tagad plāno to atstāt starptautiskajos ūdeņos. 

60 gadus vecais aviācijas bāzes kuģis "São Paulo A12" jau piecus mēnešus ir pamests un peld Atlantijas okeāna dienvidos.

Brazīlijas karakuģis sver 34 000 tonnu un ir 265 metru garš. Kuģis tika pārdots Turcijas metāllūžņu uzņēmumam, lai to izjauktu. Augustā tika sākts ceļš uz Turciju. 

Turcijas varas iestādes paziņoja, ka kuģis satur azbestu, toksisku materiālu, kas bieži sastopams 20. gadsimtā ražotajos kuģos. Karakuģis devās atpakaļ uz Brazīliju, bet septembrī tam tika liegta piestāšana Pernambuko štata krastā. Piecus mēnešus kuģis bezmērķīgi riņķoja gar Brazīlijas piekrasti.

20. janvārī Brazīlijas flote neļāva tam piestāt Brazīlijas krastos pārvietoja kuģi uz starptautiskiem ūdeņiem, jo kuģa korpuss esot nopietni bojāts. Tas var radīt apdraudējumu citiem kuģiem Brazīlijas ūdeņos.

Brazīlijas armija vēlas pamest kuģi jūrā, vēsta laikraksts "Time". Nākamais solis varētu būt kuģa nogremdēšana ar sprāgstvielām. 

Azbesta šķiedras var izraisīt nopietnas slimības, piemēram, plaušu vēzi, norāda Minesotas Veselības departaments. 

Brazīlijas amatpersonas paudušas bažas par azbestu, tomēr kuģa liktenis ir flotes rokās. 

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu