Čehijas prezidents aicina nelikt šķēršļus ieroču piegādēm Ukrainai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Čehijas prezidents Petrs Pavels.
Čehijas prezidents Petrs Pavels. Foto: AP/Scanpix

Jaunievēlētais Čehijas prezidents Petrs Pavels ceturtdien, 2. februārī, aicināja neierobežot ieroču piegādes Ukrainai. Pavels uzskata, ka Kijivai vajadzētu saņemt visu veidu bruņojumu, izņemot kodolieročus.

"Runājot par konvencionālo bruņojumu, es tiešām neredzu iemeslus kādiem ierobežojumiem. Ukraina nevar cīnīties ar tik stipru pretinieku bez bruņu tehnoloģijām, bezpilota lidaparātiem, artilērijas un tāla darbības rādiusa raķetēm, iespējams, arī bez virsskaņas lidmašīnām," Pavels paziņoja izteikumos Francijas telekanālam "France 24".

Viņš norādīja, ka dažām valstīm ir atturīga nostāja jautājumā par militāro palīdzību Ukrainai, tomēr sabiedrotajiem ir nepieciešama vienota nostāja.

"Mums vajag piešķirt Ukrainai visus līdzekļus, lai palīdzētu tai izspiest Krievijas armiju. Ir svarīgi demonstrēt pastāvīgu atbalstu Ukrainai, uzsvērt visu labo un vēlmi turpināt mūsu iniciatīvu," rezumēja Pavels.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ir personīgi apsveicis atvaļināto ģenerāli Pavelu ar uzvaru Čehijas prezidenta vēlēšanās un uzaicinājis viņu apmeklēt Ukrainu.

Pavels telefonsarunā ar Zelenski ir solījis atbalstīt Ukrainu cīņā pret Krieviju un paziņojis, ka Ukraina ir pelnījusi uzņemšanu NATO, kad būs beidzies karš.

61 gadu vecais Pavels ir profesionāls karavīrs, kas savulaik ieņēmis Čehijas armijas ģenerālštāba priekšnieka amatu,

bet pēc tam 2015.-2018. gadā bijis NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs, kļūstot par pirmo alianses austrumu flanga dalībvalstu pārstāvi augstajā amatā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu