Graudiņa/Samoilova sasniedz Dohas "Elite 16" turnīra izslēgšanas spēles

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa (no kreisās) un Anastasija Samoilova
Tīna Graudiņa (no kreisās) un Anastasija Samoilova Foto: FIVB

Latvijas duets Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Samoilova piektdien Katarā pludmales volejbola profesionālās tūres jeb "Beach Pro Tour" (BPT) "Elites 16" sērijas turnīra trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi, taču iekļuva "play-off" spēlēs.

Ar astoto numuru sacensībās izliktais pāris Graudiņa/Samoilova B grupas spēlē ar 19:21, 25:23, 13:15 piekāpās Katjai Stamai un Raisai Shonai no Nīderlandes (9.).

Pirmajā setā nīderlandietes panāca 9:5 pārsvaru, taču pēc Graudiņas bloka latvietes panāca 13:13 un lika pretiniecēm pieprasīt pārtraukumu. Tomēr seta izskaņā pārākas ar 21:19 bija nīderlandietes.

Otrajā setā pēc līdzīga sākuma pēc Samoilovas uzbrukuma Latvijas duets panāca 9:6 pārsvaru, to palielinot līdz 15:10.

Stama un Shona pietuvojās līdz 14:15, bet līdzīgā galotnē seta uzvarētāju izšķīra Samoilovas netverama serve - 25:23.

Trešā seta sākumā ar Shonas servēm nīderlandietes panāca 2:0 vadību un gandrīz visu setu bija vadībā, pēc vēl vienas netveramas serves pa gala līniju panākot 15:13.

Uzbrukumā nedaudz labāk veicās Latvijas duetam (36:32), servēšanā - nīderlandietēm (6:4), kuras pieļāva arī mazāk kļūdu (15:19).

Uzvara Nīderlandes duetam ar trim panākumiem nodrošināja pirmo vietu grupā. Otro vietu ar divām uzvarām ieņēma pasaules čempiones brazīlietes Eduarda Santuša Lizboa un Ana Patrisija Silva Ramusa (1.), kuras ar 21:16, 21:10 sagrāva vācietes Karlu Borgeri un Sandru Itlingeri (16.), Latvijas pludmales volejbolistes ar vienu uzvaru ieņēma trešo vietu, bet Vācijas duets bez uzvarām - ceturto.

Izslēgšanas cīņas sāksies sestdien.

Jau ziņots, ka latvietes ar 21:19, 21:19 pieveica kvalifikāciju pārvarējušās vācietes Bergeri un Itlingeri, bet ar 13:21, 14:21 piekāpās brazīlietēm.

Grupas uzvarētājas uzreiz nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā, kamēr otrās un trešās vietas ieguvējas izslēgšanas kārtā spēkosies par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Jau vēstīts, ka sacensību kvalifikācijā startēja arī Latvijas vīriešu dueti Mārtiņš Pļaviņš/Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš.

Samoilovs/Šmēdiņš pārvarēja vienu kārtu, tomēr pamatsacensībās neiekļuva, paliekot dalītā 17.vietā, kamēr Pļaviņš/Samoilovs zaudēja jau pirmajā mačā un ieņēma dalītu 21.pozīciju.

Lai iekļūtu pamatsacensībās, bija nepieciešams pārvarēt divas spēļu kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu