Cipuļa pilotētais četrinieks PČ bobslejā pēc pirmajiem diviem braucieniem ieņēmis trešo vietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Emīls Cipulis
Emīls Cipulis Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas pilota Emīla Cipuļa vadītais četrinieks ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Edgaru Nemmi sestdien, 4. februārī, Sanktmoricas trasē Šveicē pēc pirmās sacensību dienas pasaules čempionātā bobslejā ieņēma trešo vietu.

Pirmajā braucienā ar pirmo numuru startējušais Kalenda ar stūmējiem Arni Bebrišu, Lauri Kaufmani un Kristu Lindenblatu "zirga pakava" virāžā piedzīvoja kritienu, finišēja ar sliktāko laiku 21 ekipāžas konkurencē un sacensības neturpināja.

Cipuļa četrinieks startā un finišā sasniedza piekto labāko laiku, pēc pirmā brauciena līdera vācieša Frančesko Frīdriha pilotētajam četriniekam zaudējot 0,29 sekundes.

Otrie bija Breda Hola pilotētie briti, kuri no Frīdriha atpalika vien sekundes simtdaļu, trešā - vācieša Johannesa Lohnera pilotēta ekipāža (+0,23).

Ceturto vietu ieņēma šveicietis Mihaels Fogts (+0,28), bet sestais 0,39 sekundes aiz Frīdriha bija Itālijas pilots Patriks Baumgartners.

Otrajā braucienā latvieši atkārtoja starta rekordu (4,96 sekundes), arī finišā sasniedzot jaunu trases rekordu minūte un 5,04 sekundes, kas bija trešais ātrākais laiks braucienā.

Labāk par Latvijas ekipāžu, labojot trases rekordus, brauca arī Hols un Frīdrihs, kurš laboja arī starta rekordu (4.95), ieņemot attiecīgi otro un pirmo vietu.

Pēc diviem braucieniem Frīdriha četrinieks trasē pavadījis divas minūtes un 9,83 sekundes.

Hols ir braucis 0,2 sekundes ilgāk, bet Cipuļa četrinieks no Frīdriha atpaliek 0,58 sekundes.

Aiz latviešiem ierindojas Lohnera (+0,84), vācieša Kristofa Hāfera (+1,13) un Fogta (+1,21) ekipāžas.

Svētdien trešais brauciens norisināsies plkst. 15.55, bet ceturtais - pusotru stundu vēlāk.

Latvijas bobslejisti šosezon ir piedalījušies pēdējos trijos no sešiem Pasaules kausa posmiem, līdz jaunajam gadam startējot tikai Eiropas kausā. Cipulim līdzšinējos trīs posmos izdevies izcīnīt sesto, septīto un 14. vietu, bet Kalenda reizi ierindojās devītajā vietā un divreiz - 12. vietā.

Sanktmoricas trasē Cipulis ir startējis pērn Pasaules kausa posmā, kas vienlaicīgi bija Eiropas čempionāts, ieņemot attiecīgi 22 un 16. vietu.

Neierasti Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem pirmajā vietā neredzēt kādu no vācu ekipāžām. Pirmais ar trim uzvarām un 1287 punktiem ir brits Breds Hols, tikpat punktu ir arī trīs uzvaras izcīnījušajam Vācijas pilotam Frančesko Frīdriham, bet trešais ar 1170 punktiem ir viņa tautietis Johanness Lohners.

Jau ziņots, ka pirms nedēļas divnieku sacensībās Cipulis un Miknis ieņēma sesto, bet Kalenda ar Dāvi Spriņģi - 13. vietu.

Latvijas labākais bobsleja pilots Oskars Ķibermanis, ārstējot ceļa savainojumu, šosezon nestartē.

Piektdien Sanktmoricā par pasaules vicečempionu parabobslejā kļuva Latvijas pilots Arturs Klots, bet Alvils Brants ierindojās 14.vietā.

Pirms došanās uz Siguldu, kur no 12. līdz 19. februrārim notiks pēdējais Pasaules kausa posms, bobslejisti un skeletonisti piestās Austrijas trasē Insbrukā, kas posmu uzņems no 7. līdz 12. februārim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu