Latvijas kamaniņu stafetes komanda ierindojas trešajā vietā Pasaules kausa posmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas kamaniņu braucēji Mārtiņš Bots/ Roberts Plūme FIL Eiropas čempionātā kamaniņu sportā Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē.
Latvijas kamaniņu braucēji Mārtiņš Bots/ Roberts Plūme FIL Eiropas čempionātā kamaniņu sportā Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas kamaniņu sporta stafetes komanda ar Elīnu Ievu Vītolu, Kristeru Aparjodu un divnieku Mārtiņu Botu/Robertu Plūmi sastāvā svētdien Altenbergas trasē Vācijā izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa sezonas sestā posma komandu stafetē.

Latvijas komanda startēja kā pēdējā no desmit izlasēm un finišēja divās minūtēs un 23,881 sekundē. Uzvarētājiem austriešiem latvieši zaudēja 0,139 sekundes, bet aiz otro vietu izcīnījušajiem vāciešiem bija 0,041 sekundi.

Uzvarētāju sastāvā bija Madeleine Egle, Volfgangs Kindls un divnieks Janniks Millers/Armīns Fraušers.

No desmit startējušajām komandām finišēja deviņas, kanādiešiem piedzīvojot kritienu.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četrām sacensībām pa 355 punktiem ir Latvijai un Vācijai, bet trešo vietu ar 250 punktiem ieņem Itālija.

Komandu stafete šogad Pasaules kausa posmos notikusi četrreiz. Vistlerā uzvarēja Vācija, Latvijai finišējot otrajai, bet abos Siguldas posmos pārāki bija latvieši, Vācijai abas reizes finišējot otrajai. Vēl pie medaļām šajā disciplīnā šogad ir tikuši austrieši, amerikāņi un itāļi.

Visas trīs reizes Latvijas izlasē startēja Vītola, Aparjods un divnieks Bots/Plūme.

Vācijā notiks arī nākamais Pasaules kausa posms, sportistiem no 10. līdz 12.februārim sacenšoties Vinterbergā. Nedēļu vēlāk astotais posms notiks Šveices trasē Sanktmoricā, bet sezonas noslēgums iecerēts nedēļu vēlāk Vinterbergā, kur sportisti atkārtoti sacentīsies no 24. līdz 26.februārim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu