Šorttrekists Bērziņš izcīna trešo vietu PK posma 1500 metru distancē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Šorttrekists Reinis Bērziņš
Šorttrekists Reinis Bērziņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas šorttrekists Reinis Bērziņš svētdien Drēzdenē Pasaules kausa sezonas piektā posma sacensībās izcīnīja trešo vietu 1500 metru distancē.

Vispirms pusfinālā latvietis finišēja piektais, neiekļūstot labāko divnieku, kas dod ceļazīmi uz A finālu. Tiesa, tika konstatēts, ka Bērziņš tika neatļauti kavēts, tādējādi Latvijas sportistam piešķīra vietu A finālā.

Tajā viņš pēdējā aplī nodrošināja trešo vietu, finišēdams divās minūtēs un 18,631 sekundē jeb 0,017 sekundes ātrāk par tuvākajiem sekotājiem. Uzvaru izcīnīja Dienvidkorejas šorttrekists Dživons Pārks, kurš finišēja divās minūtēs un 18,263 sekundēs, par 0,011 sekundēm pārspējot nīderlandieti Šinki Knegtu un par 0,368 sekundēm - Bērziņu.

Savukārt Roberts Krūzbergs 500 metru distancē gandarījuma sacensību pirmajā kārtā savā slidojumā bija trešais un neturpināja cīņu par vietu pusfinālā. Noslēgumā viņš tika klasificēts 36.pozīcijā.

Jau ziņots, ka sestdien Krūzbergs izcīnīja otro vietu 1000 metros, bet Bērziņš bija devītais 1500 metru pirmajā distancē. Katrā distancē startē aptuveni 60 šorttrekisti.

Oktobra beigās Monreālā notikušajā Pasaules kausa pirmajā posmā Krūzbergs triumfēja 1000 metros un sagādāja Latvijai pirmo zelta godalgu šāda ranga sacensībās. Bērziņš, startējot 1000 metru otrajā distancē, izcīnīja ceturto vietu. Nedēļu vēlāk Soltleiksitijā Bērziņš izcīnīja bronzu 1500 metros un arī tika pie savas pirmās godalgas karjerā.

Decembrī ceturtajā posmā Almati Krūzbergs izcīnīja vēl vienu medaļu 1000 metros, iegūstot bronzas godalgu.

Šajā sezonā Pasaules kausā iecerēts vēl viens posms, 10.-12.februārī Nīderlandes pilsētā Dordrehtā. Pasaules meistarsacīkstes no 10. līdz 12.martam plānotas Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu