Latvijas gada sportists Vasiļjevs paudis savu nostāju Krievijas un Baltkrievijas sportistu jautājumā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Deniss Vasiļjevs
Deniss Vasiļjevs Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas gada sportists, daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs, sarunā ar portālu "sportacentrs.com" paudis savu viedokli par Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) ieceri sporta apritē atgriezt Krievijas un Baltkrievijas atlētus.

Kopš Krievijas noziedzīgā režīma iebrukuma Ukrainā vairumam Krievijas un Baltkrievijas sportistu ir liegta dalība starptautiskās sporta sacensībās.

Janvāra beigās SOK paziņoja, ka aicina pētīt iespējas, kā Krievijas un Baltkrievijas sportisti varētu atgriezties starptautisko sacensību apritē.

Vasiļjevs, sarunā ar "sportacentrs.com" norādīja, ka papildus agresorvalsts Krievijas iebrukumam Ukrainā aktuāls joprojām ir arī daiļslidotājas Kamilas Vaļijevas dopinga skandāls 2022. gada ziemas olimpiskajās spēlēs.

Latvijas daiļslidotājs kurš Eiropas čempionātā izcīnīja piekto vietu, kā arī tika nosaukts par Latvijas 2022. gada sportistu sacīja, ka pagaidām nesaredz, kā krievu un baltkrievu daiļslidotāji varētu atgriezties sporta apritē.

"Nedomāju, ka pastāv tāda drošības un uzticības sajūta, ka, ja viņi tiktu pielaisti olimpiskajām spēlēm, tad viss būtu kārtībā un viss notiktu saskaņā ar olimpiskajām vērtībām. Jāpaiet laikam, jābeidzas karam, visiem jāievelk elpa un jāpaskatās uz to, kas noticis, un jāizprot situācija, un tikai tad var sākt par to vispār runāt un apspriest. Šobrīd – nē, neatbalstu," teica daiļslidotājs.

Kā jau minēts, Vasiļjevs Eiropas čempionātā ar 236,35 punktiem ierindojās piektajā vietā. Pēc sacensību īsās programmas latviešu daiļslidotājs ierindojās pat trešajā vietā, bet izvēles programmā izdevās uzrādīt sesto rezultātu, kas kopsummā ļāva ieņemt piekto vietu.

Pagājušajā gada Eiropas čempionātā Tallinā Vasiļjevs izcīnīja trešo vietu, sasniedzot savu punktu summas rekordu - 272,08 punkti.

Sezonu Latvijas daiļslidotājs sāka ar trešo vietu slovāku leģendas Ondreja Nepela piemiņas sacensībās, oktobra beigās ieņēma desmito vietu Kanādas pilsētas Misisogas "Grand Prix" posmā, novembra vidū Lielbritānijas pilsētā Šefīldā "Grand Prix" sacensībās izcīnīja otro vietu, bet decembra vidū uzvarēja Latvijas čempionātā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu