UFC boss kārtējo reizi nelaiž garām iespēju iedzelt Fjodoram Jemeļjaņenko (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Fjodors Jemeļjaņenko
Fjodors Jemeļjaņenko Foto: AP/Scanpix

UFC prezidents Deina Vaits preses konferencē visai noniecinoši izteicies par jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstoņa Fjodora Jemeļjaņenko karjeras noslēgšanu.

Krievijas MMA cīkstonis Jemeļjaņenko svētdien, 5. februārī, savas karjeras pēdējā cīņā ar pirmā raunda tehnisko nokautu piekāpās "Bellator" smagā svara čempionam Raienam Beideram.

Jemeļjaņenko divtūkstošo gadu pirmajā desmitgadē iemantoja popularitāti ar 27 uzvaru sēriju, pārspējot daudzus cīkstoņus, kas pēcāk iemantoja vai arī jau pirms tam bija izcīnījuši leģendu statusu.

Tajā pašā laikā Jemeļjaņenko vecākais savas sportista karjeras kontekstā ir pazīstams kā augsta kalibra cīkstonis, kurš tā arī nespēja vienoties par sadarbību ar UFC. Viņa palikšana ārpus UFC skavām, visticamāk, ir visu laiku lielākais "kā būtu, ja būtu" jautājums MMA.

Aizvadītās desmitgades sākumā UFC boss Vaits viņu mēģināja pievienot savai organizācijai, bet pārrunas izgāzās. Jau tolaik Vaits nelaida garām iespēju apšaubīt Jemeļjaņenko spēju līmeni.

Desmit gadus vēlāk UFC bosa nostāja nav mainījusies. Sarunā ar medijiem Vaits norādīja, ka, viņaprāt, 46 gadus vecajam Jemeļjaņenko nebija jāiziet uz otro cīņu pret Beideru.

"Viņš ir pieaudzis cilvēks un var darīt visu, ko vien vēlas. Bet, jā, viņam karjeru, visticamāk, vajadzēja noslēgt jau pirms diviem gadiem," sacīja Vaits.

Žurnālists Vaitam jautāja, vai viņš neizjūt skumjas, ka tā arī nespēja piesaistīt vienu no sava laika lielākajām MMA zvaigznēm.

"Nē. Nav tā, ka man Fjodors nepatiktu. Vienkārši nesanāca. Mēģinājām, nesanāca. Ir, kā ir," sacīja Vaits.

Gadu gaitā daudzi fani pie Jemeļjaņenko rezumē allaž atzīmējuši vienu "bet" - viņš tā arī necīnījās pret nomināli labākajiem jeb UFC cīkstoņiem. Vaits uzskata, ka Jemeļjaņenko karjera kopsumma nav bijusi tik spoža, lai necīnīšanās UFC būtu vienīgais arguments, ko lietot tās noniecināšanas nolūkos.

"Negribu viņu nogānīt. Viņš noslēdz karjeru... Bet jūs taču atceraties vecās intervijas? Nekad neesmu uzskatījis, ka Fjodors bija tik labs. Viņu nokautēja vidējā svara cīkstonis Dens Hendersons. Cilvēkiem viņš patika. Cilvēki viņu slavēja. Bet viņš tā arī nepārbaudīja savas spējas, cīnoties šeit [UFC]. Manuprāt, viņš nekad nav bijis starp visu laiku labākajiem," sacīja Vaits.

Jemļjaņenko savas profesionālās MMA karjeras laikā izcīnīja 40 uzvaras, piedzīvojot septiņus zaudējumus.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu