"Izlēca paziņojums, ka dati nav pieejami, jo esmu mirusi." Dace Rukšāne piedzīvojusi nepatīkamu misēkli portālā "latvija.lv" (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Visai nepatīkamus mirkļus aizvadītajā nedēļā piedzīvojusi rakstniece Dace Rukšāne-Ščipčinska, raksta izdevums "Kas Jauns".

Viņa vēlējās ieiet valsts pārvaldes pakalpojumu portālā "latvija.lv". Mēģinot autorizēties, izlēcis paziņojums, ka dati nav pieejami, jo... viņa esot mirusi!"

Vēlāk gan Dace portālā atradusi piezīmi sarkaniem burtiem, ka šāda situācija rekonstrukcijas dēļ varot gadīties, taču kādu brīdi viņa patiešām sajutusies diezgan neomulīgi.

"Es jau to brīdinājumu, ka var gadīties, ka persona tiek uzrādīta par mirušu, izlasīju tikai pēc tam. Bet sākotnējā sajūta... Diezgan jocīga... Padomāju, ka esmu netīšām iegājusi kāda sava radinieka, kuram ir tāds pats vārds un uzvārds, profilā, un kurš, izrādās, ir nomiris, bet es par to neko nezinu. Es to uztvēru diezgan personiski, jo nupat aizsaulē bija devies manas labākās draudzenes vīrs...

Tiešām tobrīd kādu mirkli biju "uz pauzes". Bet es uz portālu ļaunu prātu neturu, jo brīdinājums par tādu situācijas iespējamību bija," uzsver Rukšāne, piebilstot, ka nu jau viņa par piedzīvoto pasmejas.

Vairāk lasi izdevuma "Kas Jauns" 7. februāra numurā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu