Analītiķi: Krievija spēja iegādāties ASV ražotus dronu komponentus sankciju neefektivitātes dēļ (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Irānas drons "Shahed 136".
Irānas drons "Shahed 136". Foto: SIPA/Scanpix

Krievijai un Irānai noteikto Rietumu sankciju neefektivitātes dēļ Kremlis ir varējis iegādāties ASV ražotus komponentus droniem "Shahed-131", "Shahed 136" un "Mohajer-6", atklājis ASV Kara studiju institūts (ISW).

Maskava un Teherāna strādā pie plāniem, lai Krievijas teritorijā tiktu uzbūvēta Irānas dronu ražošanas rūpnīca.

Tāda jau ir atklāta Tadžikistānā.

Kremlis var izmantot savas plašās saiknes ar Tadžikistānu Kolektīvās drošības līguma organizācijas un Eirāzijas Ekonomiskās savienības dēļ, lai "atmazgātu" komponenšu piegādes un iegādātos tur ražotos dronus karam pret Ukrainu, apejot starptautiskās sankcijas, konstatējuši ISW analītiķi.

82% Irānas dronu "Shahed-131", "Shahed 136" un "Mohajer-6", kas notriekti Ukrainā, ir ASV ražotas mikroshēmas, pusvadītāji un citi komponenti, konstatējusi britu pētnieciskā organizācija "Conflict Armament Research" (CAR).

Turklāt vairums Rietumu uzņēmumu, kuru ražotie komponenti atrasti Irānas dronos, kopš kara sākuma nolieguši, ka notiktu tiešas komponentu piegādes Krievijai, Baltkrievijai vai Irānai.

Irāna un Krievija turpina slepenas sarunas par dronu "Shahed-131/136" kopīgu ražošanu, vēstīja laikraksts "Wall Street Journal". Maskava šos dronus aktīvi izmanto karā pret Ukrainu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu