FOTO ⟩ Lietuvas policija iegādājusies 12 jaunas BMW automašīnas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lietuvas policija

Lietuvas ceļu policija iegādājusies 12 jaunas BMW "530 xDrive" automašīnas. Tās galvenokārt būs paredzētas eskortēšanai, vēsta ārvalstu mediji. 

Jaunās automašīnas ir aprīkotas atbilstoši policijas dienesta transportlīdzekļu standartiem un pilnībā pielāgotas dienesta funkciju veikšanai un policijas darbībai.

"Jaunās policijas automašīnas mums palīdzēs ne tikai labāk pildīt ikdienas funkcijas, bet arī iepriekš sagatavoties dažādiem nozīmīgiem valsts mēroga pasākumiem," sacīja Lietuvas ceļu policijas dienesta vadītājs, galvenais komisārs Vitauts Grašis.

Automašīnā ir iebūvēts dīzeļmotors, kura vidējais patēriņš uz 100 km ir 5,5 litri. Šiem auto ir pilnpiedziņa, kas aprīkota ar automātisko astoņu pakāpju ātrumkārbu.

Foto: Lietuvas policija tiek pie jauniem BMW spēkratiem

Tāpat kā citiem policijas auto, tas ir aprīkots ar LED bākugunīm, speciālu skaņas sistēmu, kā arī video ierakstītāju. Jaunie BMW ir aprīkoti ar radiostacijām, antenām, portatīvo datoru turētāju, planšetdatoriem, printeriem, vadības paneļiem, video un audio ierakstīšanas iekārtām, kā arī vēl citām noderīgām lietām.

Automašīnu maksimālais ātrums ir 250 km/h, bet dzinēja jauda mērāma 286 zirgspēkos. No 0 km/h līdz 100 km/h šie BMW var ieskrieties 5,4 sekundēs.

Lietuvas policijas šos BMW iegādājās atklātā konkursā, kurā piedalījās trīs uzņēmumi. BMW piedāvātā cena bija viszemākā - 666 599,99 eiro ar PVN. Iepriekš 2017. gadā Lietuvas ceļu policistu rokās tik nodoti "Audi A6" spēkrati.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu