Helmanis atvainojas Latvijas iedzīvotājiem saistībā ar skandālu par tikšanos ar Avenu (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ogres mērs Egils Helmanis
Ogres mērs Egils Helmanis Foto: Paula Čurkste/LETA

Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "1:1" atvainojies Latvijas iedzīvotājiem par to, ka noliedzoši atbildējis uz jautājumu par tikšanos ar sankcijām pakļauto Krievijas miljardieri Avenu viņa īpašumā Latvijā. 

Helmanis norāda, ka bija emocionāli noguris un tādēļ ir pārpratis žurnālistu uzdotos jautājumus. Viņš arī uzsver, ka nav vēlējies nevienu maldināt.

Helmanis norāda, ka nenoliedz tikšanos ar Avenu, jo vēlējies parādīt arī Ogres iedzīvotājiem, cik brīnišķīga ir izstāde "Rīgas mākslas porcelāns. 1925 - 1940", kas ir daļa no sankcionētā uzņēmēja privātkolekcijas.

Kā ziņots, lai arī sākotnēji tika plānots, ka Ogres Vēstures un mākslas muzejā no 1. februāra būs skatāma izstāde "Rīgas mākslas porcelāns. 1925 - 1940" no Avena privātkolekcijas, tomēr izstādes atklāšana tika atcelta. Bija plānots, ka izstādē būtu aplūkojami gleznotāju Romana Sutas, Aleksandras Beļcovas un grafiķa Sigismunda Vidberga porcelāna apgleznošanas darbnīcā "Baltars" 1920. gados tapušie darbi.

Kā uzsvērts raidījumā "Nekā personīga", gan valdībai, gan arī Helmaņa partijas biedriem šīs izstādes plānotā izrādīšana bija nepatīkams pārsteigums.

Attiecībā uz Helmaņa ieņemtajiem amatiem, NA neplāno aicināt Ogres pašvaldības politiķi kādu no tiem pamest. Tā NA Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Jurģis Klotiņš atbildēja uz jautājumu, vai Helmanis tiks izslēgts no partijas, mudināts atstāt Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja amatu un nolikt pašvaldības domes deputāta mandātu.

Atbildot uz vaicājumu koalīcijas partneriem, "Apvienotā saraksta" (AS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars norādīja, ka viņa vadītā Latvijas Zaļā partija kopā ar NA veido kopīgu sarakstu, kas ievēlēts Ogres pašvaldībā. AS politiķis zinot Helmani personīgi, kā arī viņa pozīciju attiecībā uz Krievijas izraisītajām šausmām karā Ukrainā.

Helmanis arī savu automašīnu esot nogādājis frontes līnijā, lai palīdzētu ukraiņiem, kā arī palīdz citādi, lai Ukraina uzvarētu Krievijas pusi, pauda AS frakcijas vadītājs. Tavars, atsaucoties uz sarunām ar citiem kolēģiem, uzsvēra, ka "bez mazākās šaubu ēnas Helmanis atrodas tajā pusē, kur visa civilizētā pasaule, (..) - Ukrainas pusē".

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu