VIDEO ⟩ Vēsturiska diena NBA - Lebrons Džeimss gāž līgas rezultativitātes rekordu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lebrons Džeimss
Lebrons Džeimss Foto: Reuters/ScanPix

Trešdien, 8. februārī, Losandželosas "Lakers" zvaigzne Lebrons Džeimss kļuva par visu laiku rezultatīvāko basketbolistu Nacionālās basketbola asoiācijas (NBA) vēsturē.

"Lakers" savā laukumā ar rezultātu 130:133 (34:36, 32:40, 33:28, 31:29) atzina Oklahomsitijas "Thunder" pārākumu.

Šajā mačā "Lakers" spīdeklis Lebrons Džeimss pārrakstīja NBA vēsturi, gāžot Karīma Abdula-Džabara rekordu, kļūstot par visu laiku rezultatīvāko basketbolistu. Abdula-Džabara 38 387 karjeras gūto punktu atzīmi Džeimss pārsniedza 3. ceturtdaļas izskaņā, ar pustālo metienu.

Mačs tika pārtraukts, un līdzšinējais rezultativitātes rekorda turētājs Abduls-Džabars Džeimsam pasniedza spēles bumbu. Abduls Džabars līdzšinējo rekordu sasniedza 1984. gada aprīlī, kad Džeimss vēl nebija dzimis.

Abdulam-Džabaram rekorda sasniegšanai bija nepieciešamas 20 sezonas. Arī Džeimss aizvada savu 20.sezonu līgā.

NBA vēsturē kopumā 16 spēlētāji ir izpelnījušies rezultatīvākā titulu, no kuriem lielākā daļa - deviņi - pirmajā sezonā 1946.gadā.

Tikmēr tikai seši spēlētāji līdz šim bijuši līgas visu laiku rezultatīvākie pēc sezonas noslēguma - Džo Fulkss, Džordžs Mikans, Dolfs Šeijs, Bobs Petits, Vilts Čemberlens un Abduls-Džabars. Džeimss kļuvis par septīto šajā sarakstā.

Džeimsam pirms spēles bija nepieciešami 36 punkti, lai gāztu Abdula-Džabara rekordu. "Lakers" uzbrucējs šajā mačā izcēlās ar 38 gūtajiem punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām, izpelnoties arī komandas rezultatīvākā spēlētāja godu.

Ar leģendārā basketbola centieniem gan nepietika uzvarai. Pretinieku rindās ar 30 gūtajiem punktiem izcēlās Šejs Gildžess-Aleksandrs, 23 punktus pievienoja Džeilens Viljamss, bet 20 punktus šoreiz pievienoja Džošs Gidijs.

Šajā cīņā tikās divi Rietumu konferences tabulas tiešie konkurenti. "Lakers" ar bilanci 25-30 ieņem 13. vietu Rietumu konferencē, bet "Thunder" ar 26-28 ierindojas 11. vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu