VIDEO ⟩ Acu apmāns? Kādēļ precēm veikalā mainījusies solītā "nemainīgā cena"? (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Robert Kneschke/Shutterstock

Mazumtirgotāja "Rimi Latvia" veikala apmeklētāja novērojusi, ka veikalā vairs nav "nemainīgo cenu" akcijas. Tās vietā ir cita zīme, kas norāda uz produktu samazinātu cenu. Zīmes ir vizuāli līdzīgas, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija". 

"Iepriekš bija "Rimi" nemainīgās cenas, kur klāt pie produkta bija eiro zīme un atslēdziņa. Uzņēmums toreiz sevi pasniedza kā ļoti sociāli atbildīgu.

Tagad laikam tā akcija ir beigusies, bet zīme pie produktiem ir ļoti līdzīga - eiro zīme, tikai bez atslēdziņas. To sauc "samazināta cena".

Šī samazinātā cena ir augstāka par iepriekšējo nemainīgo cenu. Piemēram, banāni iepriekš maksāja 1,39 eiro, bet tagad 1,59 eiro.

It kā uzņēmums neko nelegālu nedara, bet sociāli atbildīgi tas nav. Nedomāju, ka cilvēki ir pamanījuši tās "nemainīgo cenu" akcijas beigas," stāsta veikala apmeklētāja.

"Pērnā gada rudenī mēs ieviesām atbalsta programmu ar fiksēto un samazināto cenu, ko mūsu pircēji veikalā atpazina ar sarkano eiro zīmīti un atslēdziņu," norāda "Rimi Latvia" Ārējās komunikācijas vadītāja Inga Bite.

Tagad veikalos ir tikai sarkana zīme ar eiro zīmi. Un cenas atsevišķiem produktiem ir palielinātas.

"Mēs apsolījām, ka šīs cenas nemainīsim līdz gada beigām, konkrēti arī norādot šo termiņu līdz pērnā gada beigām. Šogad, lai šo programmu turpinātu un padziļinātu, kā nākamo soli mēs ieviesām nākamo programmu. Tas nozīmē, ka šīs cenas būs, iespējams, zemākās tirgū.

Aktīvi sekos līdzi, lai ikdienas produkti būtu mūsu pircējiem par vispieejamāko cenu. Tikai atsevišķiem produktiem šajā brīdī, ņemot vērā tirgus svārstības, ir palielinājušās cenas.

Iespējams, pircēji kādā brīdī nav ieraudzījuši informāciju par atbalsta programmas gala termiņu, taču korekti šis ir norādīts gan bukletos, kur var redzēt pilnu produktu cenu un sarakstu, gan arī citos informatīvos materiālos," skaidro Bite.

Mazumtirgotājs "Rimi Latvia" izvērtē iespēju fiksēto cenu programmu pieprasītākajām pārtikas precēm turpināt arī 2023. gadā, norāda "Rimi Latvia" valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais.

Turlais stāstīja, ka tā sniegtu papildu atbalstu iedzīvotājiem, kad apkures periodā arvien vairāk mājsaimniecību saskaras ar pieaugošiem izdevumiem.

Pēc Turlā sacītā, patlaban fiksēto cenu programmā pircējiem pieejami vairāk nekā 200 produkti par samazinātām un fiksētām cenām.

Vienlaikus notiek darbs pie šīs programmas paplašināšanas.

Visbiežāk pircēji iegādājas produktus vienkāršu un ātru maltīšu pagatavošanai, piemēram, vistas gaļu - gan fileju, gan veselu broileri. Tāpat pieprasītāko produktu vidū ir banāni, kā arī dārzeņi, norādīja valdes priekšsēdētājs.

 "Rimi" minēto programmu ieviesa 2022. gada septembra sākumā.

"Rimi Latvia" pagājušajā gadā strādāja ar 1,015 miljardu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 20,8% un bija 36,745 miljoni eiro.

Kompānija "Rimi Latvia" reģistrēta 1992. gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir pieci miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Rimi Baltic".

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu