Mārtiņš Meiers skaidro, kāpēc vairāk nekā gadu nav atrodams izlases pieteikumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Meiers
Mārtiņš Meiers Foto: FIBA.com

Bijušais Latvijas valstsvienības centrs Mārtiņš Meiers sarunā ar laikrakstu "Latvijas Avīze" atklājis, ka vairs nelolo cerības atgriezties izlasē.

Četru Eiropas čempionātu dalībnieks Meiers pēc Lukas Banki stāšanās pie Latvijas izlases stūres nav spēlējis 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijā.

"Pirmajā treniņā [Banki] pateica, ka netaisās uz mani īpaši spēlēt, diezgan nesmuki to pasniedza, bija nepatīkami. Teica, ka es neiederos viņa spēles stilā, lai gan daudzi treneri teikuši, ka mēs ar [Klāvu] Čavaru esam vienādi spēlētāji," laikraksts citē Meiera teikto.

31 gadu vecais centra spēlētājs uzsver, ka vienmēr devies talkā izlasei un cīnījies, bet pie Banki viņš neredz iespējas spēlēt valstsvienībā.

"Jau esmu atmetis cerības atgriezties izlasē, jo man nemaz īsti neļāva sevi pierādīt. Tas man nepatika, praktiski neko nepaskaidroja, vienkārši pateica paldies un viss," atklāj Meiers.

Iepriekšējā sezonā viņam bijusi saruna ar Banki, pēc tam vairs nav bijis komunikācijas ar izlases galveno treneri. Meiers gan atzīmē, ka tā ir trenera izvēla un viņa skatījums uz basketbolu. Arī izlases sasniegtie rezultāti ir labi, tāpēc neko nevar pārmest, secina Meiers.

"Tomēr nenoliegšu - sāp. Komandai visu cieņu, ceru, ka Pasaules kausā cīnīsies kārtīgi un sanāks kaut kas labs," saka Meiers.

Meiers Latvijas izlases rindās laukumā devies 116 mačos, kuros vidēji nepilnās 16 minūtēs guvis 8,0 punktus un izcīnījis 4,1 atlēkušo bumbu. Līdz šim pēdējos mačus valstsvienībā Meiers aizvadīja 2021.gada vasarā Pasaules kausa priekškvalifikācijā.

Šosezon jūrmalnieks pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo" vienību, kuras rindās Latvijas - Igaunijas līgā 17 mačos vidēji 19 minūtēs guvis 11,1 punktu un izcīnījis 4,5 bumbas zem groziem. FIBA Eiropas kausā Meieram 14 spēlēs caurmērā 24 minūtēs ir 11,6 punkti un 5,8 atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu