Latvijas kausa finālā tiksies "VEF Rīga" un "Liepāja"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristers Zoriks
Kristers Zoriks Foto: FIBA.com

"VEF Rīga" trešdien savā laukumā izcīnīja uzvaru Latvijas basketbola "Užavas" kausa izcīņas pusfinālā, un titulmačā tiksies ar "Liepāju".

"VEF Rīga" mājās divu iepriekšējās sezonas finālistu cīņā ar 81:77 (16:15, 24:19, 19:20, 22:23) pieveica "Ventspili" un divu spēļu summā uzvarēja ar 168:139.

Spēle aizritēja divu līdzvērtīgu pretinieku cīņā, finālistus izšķirot rezultātam pirmajā abu komandu tikšanās reizē.

Uzvarētājiem 18 punktus un 11 atlēkušās bumbas sakrāja Naisers Brukss, 13 punktus un piecas rezultatīvas piespēles - Kristers Zoriks un 12 punktus un piecas atlēkušās bumbas - Māris Gulbis.

Viesiem 18 punkti un septiņas kļūdas Ivana Gandijas-Rosas kontā, Andrejs Šeļakovs sakrāja 13 punktus un piecas atlēkušās bumbas, bet vienas rezultatīvas piespēles attālumā no "triple-double" palika Emenjuels Vembijs, kura kontā arī 12 punkti un 13 zem groziem izcīnītas bumbas, bet desmit punktus guva Kristaps Mediss.

Pirms nedēļas Ventspilī notikušajā mačā rīdzinieki uzvarēja ar rezultātu 87:62 un iekrāja ievērojamu pārsvaru pirms atbildes spēles.

Ventspilnieki iesaistījās Latvijas kausa izcīņā astotdaļfinālā, kur divu maču summā ar 228:137 sagrāva "Ķekavu", bet ceturtdaļfinālā ar 182:167 guva virsroku pār "Ogri". "VEF Rīga" turnīru sāk ar pusfināla fāzi.

Šosezon abas vienības tikās Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas mačā, kurā oktobra sākumā savā laukumā ar 100:81 uzvarēja "vefieši".

Otrā pusfinālā "Liepāja" divu maču summā ar 158:147 pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" basketbolistus.

Sacensībās startēja komandas no trim Latvijas līgām.

Uzvarētāji tiek noskaidroti sešās kārtās. Pirmajās piecās kārtās komandas sacentās divu spēļu sērijās, bet kausa ieguvēji tiks noskaidroti vienā spēlē.

Latvijas kausa izcīņa vīriešu komandām pērn atsākas pēc 27 gadu pārtraukuma. Piedalījās 21 komanda, finālspēlē 7. martā Ventspilī "VEF Rīga" ar 74:62 pārspējot "Ventspils" vienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu