Turcijas kurdu separātistu kaujinieki pēc zemestrīces paziņo par operāciju apturēšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Turcijas kurdu separātistu kaujinieki pēc postošās zemestrīces uz laiku Turcijā aptur operācijas, paziņoja Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) līderis Džemils Bajiks.

"Apturam operācijas Turcijā, pilsētās. Mēs esam nolēmuši apturēt operācijas tik ilgi, kamēr Turcijas valsts neuzbrūk," kaujinieku grupējuma līdera teikto piektdien citē ziņu aģentūra ANF, kas tiek uzskatīta par tuvu PKK.

"Zemestrīce izraisīja masīvu postu. Tūkstošiem cilvēku ir zem drupām. Visiem ir jāmobilizējas, izmantojot visus līdzekļus," viņš piebilda.

PKK tika izveidota 1978. gadā ar mērķi Turcijā panākt kurdu autonomiju, bet 1984. gadā tā kļuva par bruņotu grupējumu un par savu mērķi izvirzīja neatkarīgas kurdu valsts izveidošanu.

Zemestrīces upuru skaits Turcijā un Sīrijā ceturtdien turpināja pieaugt, pārsniedzot 21 000, kamēr cerības zem ēku gruvešiem atrast kādu izdzīvojušo strauji mazinās.

Līdz šim Turcijā pēc pirmdienas zemestrīcēm apstiprināta vismaz 18 342 cilvēku bojāeja, kamēr kaimiņos esošajā Sīrijā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 3377.

Tādējādi apstiprinātais upuru skaits abās valstīs kopā pārsniedzis 21 600.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu