Nākotne Vašingtonā? "Wizards" Porziņģi nosauc kā vienu no vasaras galvenajām prioritātēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Vašingtonas "Wizards" prioritātes starpsezonā būs Kaila Kuzmas un Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa paturēšana komandā, kluba prezidentu Tomiju Šeperdu piektdien citē ASV raidorganizācijas NBC sporta kanāls.

Šeperds skaidro, ka "Wizards" pēdējās dienas šosezon, kad NBA bija iespējamas spēlētāju maiņas, pavadīja bez darījumiem tāpēc, ka gribētais bija izdarīts jau ātrāk, tai skaitā pirms nedaudz vairāk nekā divām nedēļām Rui Hačimuram nonākot Losandželosas "Lakers".

Runājot par starpsezonā vasarā paveicamo, tiek minēts, ka gan Porziņģim šis ir priekšpēdējais gads piecu gadu un 158 miljonu ASV dolāru (147,5 miljoni eiro) vērtajā līgumā, nākamgad pelnot 36 miljonus dolāru (33,6 miljoni eiro), gan Kailam Kuzmam, kuram pēdējais gads ienestu 13 miljonus dolāru (12,1 miljons eiro).

Kuzmas vērtība varētu būt lielāka, un viņš varētu atteikties no pēdējā gada līgumā, bet arī Porziņģa rokās būs izvēle, aizvadīt pēdējo līgumā paredzēto gadu vai atteikties no līguma, meklējot lielāku pēc teicami aizvadītas sezonas.

"Es domāju, ka, paturot komandā Kuzmu, mēs skaidri norādījām, ka tā ir mūsu prioritāte starpsezonā," saka Šeperds. "Pieņemot, ka Porziņģis atteiksies, arī viņš mums ir prioritāte šajā starpsezonā. Tas būs viņa lēmums, un mēs to risināsim, kad saņemsim šādu paziņojumu," saka Šeperds.

Ar Hačimuras došanos prom no komandas ir arī atbrīvoti līdzekļi nākamo līgumu slēgšanai.

Šobrīd "Wizards" ar 25 uzvarām 54 spēlēs Austrumu konferencē ieņem 11.vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu