VIDEO Astoņus gadus vecs zēns aplējies ar karstu vasku. Valmieras muzejs pārtrauc sveču liešanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: New Africa/Shutterstock

Valmieras muzejā astoņus gadus vecs zēns aplējies ar karstu vasku. Pēc notikušā muzejs nolēma pārtraukt sveču liešanas izglītojošo programmu, informē Latvijas Televīzijas raidījums "Dienas ziņas".

Puisēns pēc notikušā nogādāts slimnīcā. Karstā vaska liešanai muzejā tiekot izmantoti speciāli augstai temperatūrai piemēroti trauki,

taču viens no tiem pārplīsa

Astoņus gadus vecais zēns uz Valmieras muzeju devies kopā ar skolas biedriem. Sveču liešanas programmu muzejā īsteno jau 200 gadus. Nelaimes brīdī bērnus uzraudzījuši divi muzeja pedagogi un arī pavadošais personāls no skolas.

Valmieras novada domes pārstāve Kristīne Melence norāda, ka muzeja rīcībā nav tādu iekārtu, lai katru šo trauku pārbaudīti: 

Trauki nodarbībās tiekot izmantoti atkārtoti, līdz ar to mikroplaisa nav paredzama."

Pašvaldībā, kas notikušo pārrunājusi gan ar skolas, gan muzeja darbiniekiem, uzsver, ka notikušais nav saistīts ar bērnu nepieskatīšanu vai neuzmanīgu rīcību. Slimnīcā stāsta, ka biežāk šādu gadījumu nav kļuvis, taču, ja applaucējums ir liels un dziļš, slimnīcā būs jāārstējas ilgi. Var būt nepieciešama arī ķirurģiskā palīdzība.

Konkrēto apdegumu ietekmēja arī tas, ka bērna mugurā bija apģērbs no sintētiskiem materiāliem.

Cietušā zēna vecāki Valmierā dzīvo nesen. Viņi tur ieradušies no Ukrainas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu