Lomažs Pasaules kausā basketbolā, visticamāk, nepiedalīsies

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rihards Lomažs
Latvijas basketbolists Rihards Lomažs Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET

Latvijas basketbolists Rihards Lomažs gūtās traumas dēļ, visticamāk, nevarēs piedalīties gaidāmajā 2023. gada Pasaules kausa finālturnīrā, sarunā ar Latvijas Televīziju starplaikā Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas mačā norādīja Lomažs.

Jau ziņots, ka Lomažs janvāra sākumā guva savainojumu Vācijas bundeslīgas mača pirmajā ceturtdaļā, kad piecās minūtēs laukumā jau bija sakrājis astoņus punktus, un nākamās nedēļas laikā viņa pārstāvētā vienība Oldenburgas EWE nāca klajā ar paziņojumu, ka Lomažs laukumā nevarēs doties ilgāku laiku.

"Pienāks laiks un tad varēs saprast. Man ir grūti paredzēt, kas būs pēc tik daudziem mēnešiem, bet, visticamāk, ies man gar degunu," par iespēju spēlēt Pasaules kausa finālturnīrā teica Lomažs, kurš pārvietojās ar kruķu palīdzību.

Tāpat Lomažs atklāja, ka šobrīd klubs ir atļāvis viņam šobrīd doties mājās un uz atkārtotām pārbaudēm vajadzēs atgriezties tikai maijā.

"Klubs ir atvērts un palīdz, kā arī atļāva braukt uz Latviju, saprotot, ka tas nav divu vai trīs mēnešu savainojums," skaidroja basketbolists. "Man maijā būs jāaizbrauc pie viņiem atrādīties."

Sezonas ievadā Lomažs pārstāvēja Spānijas klubu Saragosas "Casademont", bet rudenī pirms izlašu pārtraukuma abu pušu ceļi šķīrās.

2023. gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas no 25. augusta līdz 10. septembrim norisināsies Indonēzijā, Japānā un Filipīnās, pirmo reizi vēsturē vietu nodrošinājusi ir arī Latvijas vīriešu basketbola izlase.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu