FOTO Šogad Latviju "Eirovīzijā" pārstāvēs grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā" (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lauris Vīksne/LTV

Latvijas Televīzijas (LTV) dziesmu konkursa "Supernova" fināla vakarā tapa zināms, ka Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēs "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā".

11. februārī Eirovīzijas nacionālajā atlases Latvijas Televīzijas (LTV) konkursa "Supernova" finālā 10 pretendenti sacentās par iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Liverpūlē, Lielbritānijā.

Foto: "Supernovas 2023" fināls

Konkursa "Supernova" finālā uzstājās Markus Riva ar dziesmu "Forever", Alise Haijima ar dziesmu "Tricky", "24. Avēnija" ar kompozīciju "You Said", RAUM ar skaņdarbu "Fake Love", AVÉI ar skaņdarbu "Let Me Go", Toms Kalderauskis ar skaņdarbu "When It All Falls", Artūrs Hatti ar skaņdarbu "Love Vibes", "Sudden Lights" ar skaņdarbu "Aijā", Patrisha ar dziesmu "Hush", Luīze ar dziesmu "You To Hold Me".

Pusfināla barjeru nepārvarēja "INSPO", Adriana Miglāne, Katrīne Miller un Justs.

Konkursa uzvarētāju noteica žūrijas un skatītāju balsojums.

Foto: "Supernovas 2023" pusfināls

Dziesmu un izpildītāju iekļūšanu konkursa "Supernova" pusfinālā noteica LTV izvēlētā žūrija, kurā ir Latvijas mūzikas industrijas, pasākumu jomas un televīzijas pārstāvji, kā arī ārvalstu profesionāļi. Drošības apsvērumu dēļ arī šogad LTV žūrijas pārstāvju vārdus atklās tikai pēc starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa maijā.

Latvijas pārstāvniecības dziesma izskanēs "Eirovīzijas" pirmajā pusfinālā 9. maijā.

Tajā piedalīsies arī Serbija, Zviedrija, Īrija, Moldova, Šveice, Norvēģija, Izraēla, Portugāle, Nīderlande, Horvātija, Somija, Azerbaidžāna, Malta un Čehija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 11. maijā. "Eirovīzijas" fināls notiks 13. maijā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu