VIDEO No Kargina un Krasovicka piedzīti tikai 2% no kopumā piespriestās summas. Kāpēc? (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Parex bankas" akcionāri Valērijs Kargins (no labās) un Viktors Krasovickis.
"Parex bankas" akcionāri Valērijs Kargins (no labās) un Viktors Krasovickis. Foto: Ieva Čīka/LETA

Pagājuši vairāk nekā 10 gadi kopš finanšu krīzes, taču "Parex" bankas lieta vēl turpinās. No bijušajiem bankas īpašniekiem Valērija Kargina un Viktora Krasovicka līdz šim izdevies piedzīt piecus miljonus, kas ir vien pāris procentu no summas, kas viņiem valstij jāatdod saskaņā ar tiesas spriedumu, vēsta TV3 Ziņas.

No bijušajiem "Parex" bankas īpašniekiem Valērija Kargina un Viktora Krasovicka tiesa par labu valstij kopumā lēmusi piedzīt 210 miljonus eiro.

Par abiem īpašumiem atgūts mazāk nekā miljons eiro – māja pārdota par 451 000 eiro. Dzīvoklis Alberta ielā – par 485 000 eiro.

"Līdzšinējā informācija, kas ir mūsu rīcībā, protams, liecina par to, ka bijušie akcionāri ļoti savlaicīgi bija veikuši darbības, lai būtiskākos īpašumus pārrakstītu uz citām personām, tostarp, uz tuviem radiniekiem.

Tāpat, pirms ieguldījuma līguma noslēgšanas, ar kuru valsts ieguva "Parex" banku, tika konstatēts, ka abi akcionāri nobēdzināja naudas līdzekļus, respektīvi izņēma maksimāli no bankas kontiem naudas līdzekļus un šobrīd faktiski konstatēti šie divi īpašumi," saka SIA "REAP" valdes locekle Iveta Ališuska.

Plašāk skatieties sižetā. 

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu