Irāna kontrabandas ceļā ieved bruņotus dronus Krievijā. Vismaz 18 lidaparāti jau ir nogādāti (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: saeediex/Shutterstock

Irāna izmantojusi laivas un valstij piederošu aviokompāniju, lai kontrabandas ceļā uz Krieviju ievestu jauna veida tālas darbības rādiusa bruņotus bezpilota lidaparātus, ko izmantot karā pret Ukrainu, atklājuši avoti Tuvo Austrumu valstī, vēsta medijs "The Guardian".

Vismaz 18 bezpilota lidaparāti tika nogādāti Vladimira Putina flotē pēc tam, kad Krievijas virsnieki novembrī veica īpašu vizīti Teherānā, kur viņiem tika parādīts pilns Irānas tehnoloģiju klāsts.

10 cilvēku sastāvošā Krievijas delegācija izvēlējās sešus bezpilota lidaparātus "Mohajer-5", kuru darbības rādiuss ir aptuveni 200 kilometri un kuriem zem katra spārna ir divas raķetes, kā arī 12 bezpilota lidaparātus "Shahed 191" un "Shahed 129".

Krievijai arvien vairāk trūkst raķešu, lai turpinātu nežēlīgo Ukrainas pilsētu bombardēšanu, tāpēc Krievija ir vērsusies pie Irānas un Ziemeļkorejas, lai papildinātu tehnikas krājumus.

Kā ziņots, Dņipropetrovskas apgabala militārās administrācijas priekšsēdētājs Sergejs Lisaks vēsta, ka Ukrainas varas iestādes brīdinājušas Dņipropetrovskas apgabala iedzīvotājus par iespējamu bezpilota lidaparātu uzbrukumu.

""Šahedu" uzbrukuma draudi Dņipropetrovskas apgabalam. Pārvietojieties uz drošām vietām," viņš mudināja.

Dņepropetrovskas apgabala padomes priekšsēdētājs Nikolajs Lukašuks precizēja, ka ienaidnieka droni "nāk" no reģiona dienvidiem.

Reģionā šobrīd izsludināta gaisa trauksme. Brīdinājumi par uzlidojumiem ir dzirdami arī Zaporižjas apgabalā. Reģiona varasiestādes neziņo par bezpilota lidaparātu uzbrukuma iespējamību.

Dažas minūtes vēlāk Lukašuks ziņoja par ienaidnieka bezpilota lidaparātu notriekšanu virs reģiona.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu