"Veica bīstamus manevrus." Dienvidķīnas ūdeņos noticis neparasts incidents

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Filipīnu krasta apsardze ir apsūdzējusi Ķīnas krasta apsardzes kuģi, ka tas pagājušajā nedēļā uz kuģa klāja Dienvidķīnas ūdeņos ir spīdinājis lāzeru uz dažiem tās apkalpes locekļiem, īslaicīgi viņus apžilbinot, vēsta raidsabiedrība CNN.

Ķīniešu kuģis arī "veica bīstamus manevrus", pietuvojoties Filipīnu kuģim 137 metru atstatumā, Filipīnu krasta apsardze apgalvoja paziņojumā, kas publicēts tās oficiālajā "Facebook" lapā ar fotogrāfijām, kurās it kā redzams lāzera zaļais stars.

Incidents, iespējams, noticis 6. februārī netālu no Ajuginas sēkļa.

Ķīna pretendē uz "neapstrīdamu suverenitāti" pār gandrīz visu 1,3 miljonus kvadrātjūdžu plašo Dienvidķīnas jūru, kā arī lielāko daļu tajā esošo salu.

Tas ietver arī arhipelāgu, kas sastāv no 100 mazām salām un rifiem, uz kuriem pilnībā vai daļēji pretendē arī Filipīnas, Malaizija, Bruneja un Taivāna.

Filipīnas šo apgabalu dēvē par Rietumu Filipīnu jūru un 1999. gadā apzināti nosūtīja jūras spēku transporta kuģi "BRP Sierra Madre" uz šī sēkļa, kur joprojām atrodas Filipīnu jūras kājnieki.

6. februārī notikušajā incidentā Filipīnu kuģis "BRP Malapascua" atradās misijā, lai atjaunotu "Sjerramadres" apgādi, kad Ķīnas kuģis to izaicināja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu