SOK prezidents nācis klajā ar jauniem komentāriem Krievijas un Baltkrievijas sportistu jautājumā (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tomass Bahs
Tomass Bahs Foto: dpa/scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs kalnu slēpošanas pasaules čempionāta laikā uzrunājis ukraiņu sportistus.

Janvāra izskaņā SOK aicināja izskatīt variantus, kā Krievijas un Baltkrievijas sportisti varētu atgriezties starptautiskā sporta apritē. 

Šāds SOK aicinājums publiskajā telpā izpelnījās plašu kritiku kā no sportistiem, tā vairāku valstu sporta pārvaldes organizācijām.

SOK oficiālā paziņojumā aicināja Ukrainu un citas valstis nedraudēt ar 2024. gada olimpisko spēļu boikotu. Tagad izteicies ir arī tās vadītājs Sebastians Bahs.

Žurnālisti Baham preses konferencē jautāja, vai, viņaprāt, SOK tomēr nebūs nepareizajā pusē, kad pasaule uz šo situāciju atskatīsies pēc vairākiem gadiem.

"Nē, vēsture parādīs, kas vairāk izdarīja miera labā. Tie, kuri robežas tur atvērtas un komunicē, vai tie, kuri mēģina izolēt un sadalīt. Mēs jau iepriekš ar lieliskiem panākumiem esam pierādījuši, ka mūsu loma ir savest cilvēkus kopā," atbildēja Bahs.

Tāpat SOK vadītājs vērsās arī pie Ukrainas sportistiem, norādot, ka viņiem ir absolūts olimpiskās kustības atbalsts.

"Skatoties no cilvēciskā aspekta, mēs saprotam viņu reakciju un izjūtam viņu ciešanas. Katrs ukraiņu sportists var būt drošs, ka solidarizējamies ar viņiem un katrs komentārs tiek uztverts nopietni," norādīja Bahs.

Iepriekš Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas sporta ministri apstiprināja kopīgu deklarāciju ar mērķi nepieļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību starptautiskajās sacensībās un pasākumos arī statusā "neitrālie sportisti".

SOK ieskatā, valdības nedrīkstētu izlemt, kuri sportisti var piedalīties sacensībās un kuri ne.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu