VIDEO ⟩ Desmitiem Krievijas pilsoņu saņēmuši medicīnisko izziņu valsts valodas pārbaudes nekārtošanai (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: panitanphoto/Shutterstock

Ir obligāti jānokārto latviešu valodas pārbaude, lai Krievijas pilsoņi Latvijā varētu uzturēties arī pēc septembra. Šobrīd tai ir pieteikušies vairāk nekā 2000 cilvēku. Tas ir mazāk par desmito daļu no tiem, kuriem eksāmens jākārto, informē raidījums "TV3 Ziņas".

Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs janvārī saņēmis 37, bet februārī jau 60 pieteikumu medicīniskās izziņas saņemšanai, kas atbrīvotu no zināšanu pārbaudes. Līdz šim gan diagnoze, kas testu ļauj nekārtot, piešķirta vien 22 cilvēkiem.

"Pārsvarā tomēr ir gados vecāki, padzīvojušāki cilvēki, kuri jau ir ārstējušies. Ir demeneces, organisma personības traucējumi ar dažāda plašāka spektra traucējumiem.

Tā kā tie, kas jau ir ārstējušies, jau bijuši pie speciālista. Mēs ceram, ka nebūs liels pieprasījums, jo mums arī nav tāda jaudas, lai mēs varētu visus apkalpot," skaidro Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra valdes priekšsēdētāja Sandra Pūce.

Narkoloģijas centrā gan uzsver, šādu atzinumu var izsniegt ikviens psihiatrs vai rehabilitologs. Tādēļ, visticamāk, atzinumu skaits, kas ļauj latviešu valodas pārbaudi nekārtot, ir krietni lielāks.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu