Žurnālists Venediktovs: 24. februārī piezvanīja no Kremļa un teica, ka ar mani ir cauri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas žurnālists, radio "Eho Moskvi" bijušais galvenais redaktors Aleksejs Venediktovs.
Krievijas žurnālists, radio "Eho Moskvi" bijušais galvenais redaktors Aleksejs Venediktovs. Foto: AFP/SCANPIX

Populārais Krievijas žurnālists, radio "Eho Moskvi" bijušais galvenais redaktors Aleksejs Venediktovs Francijas laikrakstā "Le Monde" publicētā intervijā atklājis, ka 2022. gada 24. februārī, kad Krievija sāka pilna mēroga karu pret Ukrainu, viņam piezvanīja no Kremļa un pateica, ka "ar tevi ir cauri".

Venediktovs Parīzē bijis februāra sākumā un tad sniedzis interviju "Le Monde".

Kā intervijā atceras žurnālists, viņš sapratis, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins pieņēmis lēmumu sākt karu pēc revizionistiskā raksta par krievu un ukraiņu tautu vienotību, kas publicēta 2021. gada jūlijā.

Arī daudzās Rietumu preses publikācijās par to, kā ASV prezidenta Džo Baidena administrācijai radusies izpratne par Putina plāniem, šis raksts tiek minēts kā svarīga robežzīme.

24. februāra rītā Venediktovs sava radio ēterā sacīja, ka iebrukums Ukrainā ir liktenīga Putina kļūda un ka tās sekas Krievijai būs katastrofiskas.

Pēc tam "man piezvanīja no Kremļa, lai paziņotu: "Ar tevi ir cauri, kara laikā propagandai ir jābūt totālai"", intervijā atcerējās Venediktovs.

Radio "Eho Moskvi" tika slēgts 3. martā. Tas tika izdarīts ar radio īpašnieka uzņēmuma "Gazprom Media" lēmumu.

Venediktovam bieži tiek pārmesti kompromisi ar varu.

"Le Monde" vaicāja, vai viņš nenožēlo pašbildes ar Kremļa propagandisti Margaritu Simonjanu.

"Es vairs nevaru ar viņu runāt, viņa ir fanātiķe," atbildēja Venediktovs.

Tomēr žurnālists arī norādīja, ka, pateicoties biedriskajām attiecībām ar Simonjanu un tamlīdzīgiem cilvēkiem, viņš spējis izglābt no cietuma tīmekļa medija "Meduza" korespondentu Ivanu Golunovu, organizēt apmaiņu, kuras rezultātā Ukrainā varējis atgriezties režisors Olehs Sencovs, kā arī vienoties par Putina un Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska pirmo telefonsarunu 2019. gada jūlijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu