Izdevīgāk ir neuzvarēt? Verstapenam par triumfu F-1 čempionātā jāmaksā rekordliela summa (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: AFP / Scanpix

Pirmās formulas (F-1) aizvadīto divu sezonu čempions Makss Verstapens sarunā ar "Motorsport-Total" komentējis summu, ko viņam izmaksās titula izcīnīšana.

Lai startētu F-1, pilotiem vispirms ir jānopelna tā sauktā FIA superlicence, sekmīgi startējot zemāka līmeņa seriālos.

Kad pilots šo superlicenci ir nopelnījis, tā kļūst arī par finansiālu apgrūtinājumu, jo pirms katras sezonas pilotam par to ir jāsamaksā konkrēta naudas summa. 

Superlicences pamata "cena" ir 10,4 tūkstoši eiro, kas augstākās raudzes sportā, kāds ir F-1, protams, nav vērā ņemama summa. Tas gan nav viss, jo pilotam ir jāmaksā arī par savas aizvadītās sezonas sekmēm - 2,1 tūkstotis par izcīnīto punktu.

"Pa lēto" 2023. gada čempionātā varēs startēt "Haas" pilots Niko Hulkenbergs, kurš pērn divās sacīkstēs aizstāja "Aston Martin" pilotu Sebastianu Fetelu un punktus neizcīnīja.

Otrā F-1 punktu spektra galā ir "Red Bull" pilots Makss Verstapens, kurš pērn gāza vairākus rekordus, tai skaitā visvairāk punktu vienas sezonas ietvaros (454).

Tas nozīmē, ka Verstapenam dalība gaidāmajā F-1 sezonā maksās 963,8 tūkstošus eiro.

"Manuprāt, tas ir absurdi. Man šķiet, ka mums nebūtu jāmaksā tik daudz. Citos sporta veidos šāda prakse nav pieņemta. Un sacīkšu skaits palielinās," sacīja Verstapens.

"Red Bull" padomnieks Helmuts Marko gan ir izteicies, ka Verstapena līgumā šis jautājums ir atrunāts un viņa superlicenci apmaksā komanda.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu