"Vagner" vadonis Prigožins atzinis, ka izveidojis un ilgstoši vadījis "troļļu fabriku"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jevgeņijs Prigožins un Vladimirs Putins
Jevgeņijs Prigožins un Vladimirs Putins Foto: MISHA JAPARIDZE/AP

Krievijas algotņu bandas "Vagner" vadonis Jevgēņijs Prigožins atzinis, ka ilgstoši veidojis un vadījis "troļļu fabriku". Par to viņš paziņojis, atbildot uz "Der Spiegel" žurnālistu jautājumu, vēsta medijs "Meduza".

"Es nekad neesmu bijis tikai Interneta pētījumu aģentūras finansētājs. Es to izdomāju, izveidoju, ilgu laiku vadīju," sacīja Prigožins.

Viņš piebildis, ka izveidojis "troļļu fabriku", "lai aizsargātu Krievijas informatīvo telpu no nežēlīgas agresīvas informācijas propagandas no Rietumiem".

Sanktpēterburgas "troļļu ferma" "Interneta pētījuma aģentūra" (IRA), ko jau sen uzskata par saistītu ar Krievijas valdību un Jevgeņiju Prigožinu, jau vismaz kopš 2012.gada izvērš dezinformācijas operācijas pret Rietumvalstu pilsoņiem.

Laika gaitā kampaņu skaits un mērogs ir ievērojami palielinājies, bet tikai 2018. gadā tika publiskoti IRA sociālo tīklu ieraksti.

Kremļa aģentūra IRA īstenojusi arī ilglaicīgu informācijas kampaņu, izmantojot dezinformāciju, viltus aktīvistu profilus sociālajos tīklos, apmaksātas reklāmas un automatizētus skriptus, kas cenšas apmānīt sociālo tīklu algoritmus un izplatīt maldinošos ziņojumus pēc iespējas lielākai auditorijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu