Ostapenko Dohas "WTA 500" ievadā izcīna uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AFP / Scanpix

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko otrdien Dohas "WTA 500" sērijas turnīru uzsāka ar uzvaru pār amerikānieti Medisonu Kīzu.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 14.vietu un šoreiz nav izsēto tenisistu vidū, ar 7-5, 6-2 pieveica Kīzu, kura rangā ierindojas 23.pozīcijā.

Spēle sākās ar 3-0, Kīzai otrajā geimā uzvarot, kad servēja Ostapenko.

Tomēr piektajā un 11.geimā gūtie punkti ļāva Ostapenko servēt par uzvaru setā, paveicot to "sausā".

Otrajā setā Latvijas tenisiste "sausā" uzvarēja trešo geimu, servējot amerikānietei, kā arī septīto geimu un ar pirmo mačbumbu svinēja uzvaru pirmās kārtas cīņā.

Lai arī pirmā serve precīzāka bija amerikānietei (65,3% pret 51,8% Ostapenko), vairāk punktu procentuāli gan ar pirmo (82,8%:61,7%), gan otro servi (55,6%:36,0%) sakrāja Ostapenko.

Latvijas pirmā rakete realizēja četras no piecām breikbumbām, kamēr pretiniecei tas izdevās vienreiz trijos gadījumos.

Visā mačā Ostapenko vinnēja 73 no 128 izspēlēm.

Par uzvaru pirmajā kārtā Latvijas tenisiste nopelnīja 55 pasaules ranga punktus.

Viņa otrajā kārtā stāsies pretī turnīrā ar otro numuru izsētajai ASV tenisistei Džesikai Pegulai, kura WTA rangā ieņem ceturto vietu.

Tenisistes iepriekš kortā bija tikušās četras reizes, tikai vienā no tām pie panākuma tiekot latvietei. Pēdējo reizi abas aizvadīja savstarpējo maču 2022.gadā Sinsinati "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā, uzvaru izcīnot Kīzai.

Ostapenko sezonas ievadā bija guvusi sešas uzvaras un piedzīvojusi četras neveiksmes. Sezonas pirmajos divos "WTA 500" turnīros Adelaidā viņa zaudēja attiecīgi otrajā un pirmajā kārtā, bet pirmajā "Grand Slam" turnīrā kļuva par pirmo Latvijas tenisisti, kurai Austrālijā izdevies sasniegt ceturtdaļfinālu. Pagājušajā nedēļā Abū Dabī "WTA 500" turnīrā viņai neizdevās pārvarēt otro kārtu.

Pērn Dohas "WTA 500" turnīrā Ostapenko izdevās sasniegt pusfinālu, kurā viņa atzina igaunietes Anetes Kontaveitas pārākumu.

Savukārt Kīza sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā piedzīvoja neveiksmi trešajā kārtā un kopš šī zaudējuma nebija devusies kortā.

Ostapenko kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku Dohā sacenšas arī dubultspēļu turnīrā, kurā pirmdien pārvarēja pirmo kārtu, uzvarot amerikānieti Sofiju Keninu un čehieti Karolīnu Muhovu ar 6-3, 7-6 (7:3) un iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Turnīrs Dohā norisinās uz cietā seguma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu