VIDEO ⟩ Ģimenei, kurā piedzima trīnīši, no 15 000 eiro pabalsta novelk nodokli. Kāpēc? (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Rīgas Dzemdību nams/Facebook.com

Janvāra beigās piedzima šogad pirmie trīnīši. Bērniem tika pievērsta pastiprināta uzmanība, jo pēdējā reize, kad kādā ģimenē bija piedzimuši trīnīši, bija 2021. gadā. Taču šogad Labklājības ministrijai gadījies misēklis, vēsta raidījums "4. studija".

Toreiz Latvijas valdība ģimenei piešķīra 8538 eiro pabalstu, jo valsts no šī pabalsta ieturēja iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN).

Šogad tika solīts, ka ģimenes kontu Labklājības ministrija papildinās ar 15 000 eiro un nodoklis šoreiz ieturēts netiks. Taču pabalsta saņemšanas dienā solījums netika izpildīts.

Pati ģimene no komentāriem kameras priekšā atteicās, sakot, ka pirmais šoks un vilšanās jau ir rimis. Arī situācija operatīvi tika atrisināta.

Labklājības ministrijas solīto 15 000 eiro vietā tika ieskaitīti 12 000 eiro. Tātad no katra zīdaiņa pa 1000 eiro tika ieturēti.

Labklājības ministrijas Valsts sekretārs Ingus Alliks komentē situāciju: "Vispirms man ir jāatvainojas Dabiņu ģimenei par šo misēkli. Jāsaka, ka darbinieks pieļāva cilvēcīgu kļūdu, jo līdz 2020. gadam šis pabalsts, kas tika maksāts trīnīšu piedzimšanas gadījumā, tika aplikts ar iedzīvotāju ienākuma nodokli."

Kā ziņots, valdība 7. februārī lēma piešķirt vienreizējo pabalstu 15 000 eiro apmērā šogad Rīgas Dzemdību namā piedzimušajiem trīnīšiem Emīlam, Annai un Mikam.

Trīnīši piedzima 25. janvāra pusdienlaikā. Trīnīšu vecāki ir Dina un Jānis Dabiņi no Stopiņu pagasta, kuri pirms sešiem gadiem Rīgas Dzemdību namā sagaidīja savu pirmdzimto dēlu Jāni.

Vienreizējais sociālais pabalsts ir paredzēts ģimenei, kurā ir piedzimuši trīnīši, lai tiktu sniegts materiālais atbalsts ģimenei, ņemot vērā, ka trīs bērnu vienlaicīga piedzimšana un kopšana prasa ievērojami lielākus papildu resursus, liecina Labklājības ministrijas izstrādātais lēmuma projekts.

2013. gadā vienreizējais sociālais pabalsts tika izmaksāts vienai ģimenei, 2014. gadā - piecām ģimenēm, 2015. gadā - trīs ģimenēm, 2016. gadā - divām ģimenēm, 2017. gadā - divām ģimenēm, 2018. gadā - četrām ģimenēm, 2019. gadā- vienai ģimenei, 2020. gadā - vienai ģimenei, 2021. gadā - vienai ģimenei.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu