Turcijā izglābti divi brāļi, kuri pavadījuši 200 stundas zem gruvešiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ITR Official/"Twitter"

Apmēram 200 stundas divi brāļi no Turcijas bija aprakti zem sagruvušas ēkas drupām zemestrīces izpostītajā Kahramanmarašas pilsētā, vēsta laikraksts "The New York Times".

14. februārī glābēji Baki un viņa brāli Muhamedu izglāba no gruvešiem, kas ir viens no vismaz deviņiem šādiem neticamiem glābšanas gadījumiem.

Pirms Muhamedu pilnībā izvilka no drupām, mediķi viņam jau intravenozi deva šķidrumu, jo aukstumā, bez pārtikas un dzeramā ūdens viņš drupās bija pavadījis vairāk nekā nedēļu.

Tajā pašā pilsētā glābēji izraka piecus metrus garu tuneli caur sagruvušām sienām un grīdām, lai sasniegtu sievieti, kura bija iesprostota zem gruvešiem.

Upuru skaits pēc pagājušās nedēļas zemestrīces Turcijā un Sīrijā pārsniedzis 40 000, otrdien vēsta Turcijas ziņu aģentūra "Anadolu".

Turcijā bojāgājušo skaits sasniedzis 35 418, paziņoja Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

Kaimiņos esošajā Sīrijā gājuši bojā vismaz 5900 cilvēku.

Pagājušo pirmdien agrā rītausmā Turcijas un Sīrijas robežas reģionu satricināja 7,7 magnitūdas stipra zemestrīce, kurai pāris stundas vēlāk sekoja otra 7,6 magnitūdas stipra zemestrīce.

Turcijas katastrofu pārvaldības aģentūra AFAD līdz šim reģistrējusi vairāk nekā 2400 pēcgrūdienus.

ANO aplēsusi, ka zemestrīcēs bojāgājušo skaits varētu pieaugt līdz 50 000 vai vēl vairāk, un izredzes atrast izdzīvojušos sarūk ar katru dienu.

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Eiropas reģiona direktors Hanss Klūge šīs zemestrīces nodēvēja par gadsimta smagāko dabas katastrofu šai reģionā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu